Çedar Hamurlu Elmalı Turta

Çedar Hamurlu Elmalı Turta
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Cuma 30 Temmuz saat 11:30 | Cuma 30 Temmuz saat 16:35

Tarif

Raf en alt konumda olacak şekilde fırını önden 220 dereceye ısıtın. Hafifçe unlanmış bir çalışma yüzeyinde, daha küçük hamur diskini 6 mm kalınlığına yakın açın ve 23 cm’lik cam turta tabağına yerleştirin. Kalan diski yaklaşık 6 mm kalınlığında açın ve üst hamur için pişirme kağıdıyla kaplı bir fırın tepsisine aktarın. Turta tabağı ile birlikte soğutun.

Limon suyunu geniş bir kaseye koyun. Elmaları soyun, dörde bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Çapraz şekilde ince ince dilimleyin. Bu esnada dilimleri limon suyuyla kaplayın. Kaseye şeker, un, tarçın ve tuz ekleyin. Birleştirmek için karıştırın.

Alt hamuru elma karışımı ile doldurun. Hamurun kenarına hafifçe fırçayla su sürün. Soyma bıçağı kullanarak üst hamurun ortasına bir daire veya küçük yarıklar kesin. Üst hamuru dolgunun üzerine yerleştirin. Alt hamurla birleşmesi için her tarafına bastırın. Mutfak makası kullanarak 2 cm’lik bir pay bırakın. Bir kenar oluşturmak için hamuru kendi altına katlayın ve mühürlemek için bastırın. Başparmağınızı ve işaret parmağınızı kullanarak istediğiniz kadar kıvırın.

Turta tabağını pişirme kağıdı kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin. Hafif çırpılmış yumurtayı 1 yemek kaşığı suyla karıştırın. Yumurta karışımını hamurun üstüne fırça ile sürün. 20 dakika pişirin. Isıyı 190 dereceye düşürün ve hamur altın rengi olup suları köpürene kadar, yaklaşık 80 dakika daha pişirin. Servis etmeden önce en az 4 saat (veya bir gece boyunca) tel bir ızgara üzerinde tamamen soğumaya bırakın.

 

Malzemeler

  • 1/4 su bardağı çok amaçlı un. Ek olarak hamur açmak için.
  • Çedarlı çift tart hamuru
  • 2 yemek kaşığı taze limon suyu
  • 2 kg Granny Smith elma
  • 3/4 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı çekilmiş tarçın
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 büyük yumurta, hafifçe çırpılmış, turtanın üstüne sürmek için

Benzer Tarifler