Çeri Domatesli Zeytinli ve Kaparili Fırında Gelincik Balığı

Çeri Domatesli Zeytinli ve Kaparili Fırında Gelincik Balığı
Yayınlandığı Program: Silvia ile İtalyan Gibi Pişir Yayın tarihleri: Perşembe 20 Şubat saat 14:45 | Cuma 21 Şubat saat 09:40

Tarif

Fırını önceden 180 C’ye  (turboluysa 160 C) ısıtın. Fırına dayanıklı bir kabı yağlayın, sonra çeri domatesleri sularıyla birlikte, şarabı, yağın yarısını, ançüezleri, zeytin ve kaparileri ekleyin. Kekik yapraklarını, ekmek parçalarını ekleyin ve tuz ile çeşnilendirin. Suyun bir kısmını ekmeklerin üzerine gezdirin. Ekmekler piştikçe tüm güzel lezzetleri emecek. 25 dakika pişirin, ardından balıkları derisi yukarı gelecek şekilde ekmeklerin üstüne yerleştirin. Kalan yağı  ve yemeğin suyunu balıkların üzerine gezdirin. Tuz ekleyin ve 15-18 dakika veya balıklar pişene kadar fırınlayın. Pişirme süresi filetolarınızın boyutuna bağlı olacaktır, bu yüzden gözünüz üzerinde olsun. Tepsiyi fırından çıkarın, üstüne daha fazla kekik yaprağı ekleyin, biraz sızma zeytinyağı gezdirin ve servis edin.

Malzemeler

  • 4 adet gelincik balığı filetosu, hepsi ortalama aynı boyda (her biri 150-180gr)
  • 3 dilim bayat ekşi mayalı ekmek, parçalara kesilmiş
  • 3/4 bardak çeri domates
  • 3-4 ançüez
  • kekik yaprakları
  • 125 ml sek beyaz şarap
  • 100 ml sızma zeytinyağı
  • 1/2 bardak siyah zeytin, çekirdekleri çıkarılmış
  • bir kaç yemek kaşığı kapari
  • tuz

Benzer Tarifler