Çeşnili Zeytinyağı

Çeşnili Zeytinyağı

Tarif

Çeşnilerimize kendimizden bir şeyler katmamamız için bir sebep yok. Hem yenilikçi oluruz hem de biraz tasarruf ederiz. Kullanabileceğiniz birkaç baharat ve ot var. Hayal gücünüzü kullanıp kendi damak tadınızın yanı sıra neye ihtiyacınız olduğunu düşünün. Bu tarif, zeytinyağı gibi basit ve yaygın bir şeyi bile nasıl kişiselleştirebileceğinizin bir örneği. İçinde otlar olduğu için daha pahalı bir zeytinyağı almaya gerek yok çünkü böyle özel bir tadı kendiniz de verebilirsiniz. Zeytinyağıyla harmanlayabileceğiniz birçok malzeme vardır, ben sadece birkaçını söylüyorum. Siz elbette tercih ettiklerinizi kullanmalısınız ama unutmayın ki bazı lezzetler etle, bazıları balıkla, bazıları da salata ve sebzelerin yanına iyi gider. Her yemek için farklı bir zeytinyağınız olmasına ne dersiniz? İşte size iki alternatif: Biri et diğeri de balık için.

Tüm malzemeleri geri dönüştürülmüş veya sadece bu tarif için alınmış şişe ya da kavanozlara koyun ve zeytinyağıyla doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatın ve ilk kullanım öncesinde 3 hafta bekletin. Bu dönem, lezzetlerin zeytinyağıyla karışması ve tadını vermesi açısından çok önemlidir. Deneyin!

Malzemeler

Balık için zeytinyağı:

  • 1 miktar pembe tane biber
  • 1 miktar nane yaprağı
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 miktar zeytinyağı

Et için zeytinyağı:

  • 1 miktar çekilmemiş karabiber tanesi
  • 1 diş dövülmüş sarımsak
  • 1 miktar yabani kekik
  • 3 adet küçük çili biberi
  • 1 miktar zeytinyağı

Benzer Tarifler