Ceviz Hamurlu Kızılcık Tartı

Ceviz Hamurlu Kızılcık Tartı
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Perşembe 22 Nisan saat 02:00 | Perşembe 22 Nisan saat 05:05

Tarif

Jelatini küçük bir kasede suya serpin. Yumuşayana kadar, yaklaşık 5 dakika bekletin.

Bir tencerede kızılcık, şeker, jöle ve konyağı birleştirin ve kızılcıklar yumuşayıp ama dağılmayacak şekilde pişene kadar, yaklaşık 12-15 dakika kısık ateşte pişirin. Fazla pişirmeyin, aksi takdirde karışım çok sulu olacaktır. Ateşten alın ve biraz soğumasını bekleyin. Jelatin karışımını ekleyin ve tamamen soğumaya bırakın.

Kızılcık dolgusunu soğutulmuş turta tabanına dökün ve servis etmeden önce en az 1 saat soğutun.

Malzemeler

  • 2 paket jelatin
  • 1/2 su bardağı su
  • 6 su bardağı taze kızılcık
  • 1 ¾ – 2 su bardağı şeker, damak tadınıza göre
  • 1 su bardağı kırmızı frenk üzümü jölesi
  • 2 yemek kaşığı konyak
  • Ceviz hamuru

Benzer Tarifler