İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Cevizli Şekerleme

Oylama 0/5
Şeker, krema ve glikozu tercihen bakır bir kapta kaynatın. Kakao tozunu da ekleyip 117 dereceye getirin. Taneli olmasını önlemek için kenarları nemli tutun.

Karameli ocaktan alın ve tereyağı ekleyin. Tereyağını eritip karıştırmaya devam edin. Karışımın 80 dereceye düşmesini bekleyin ve mermer bir plakaya dökün. Şekerlemeniz 45 dereceye gelsin. Ya da şekerlemeyi bir kaba boşaltıp el mikseriyle 45 derece olana kadar çırpın.

Soğumuş şekerlemeyi kavrulmuş cevizlerle karıştırın. Şekerlemeyi, sosisli börek şekline getirin. En iyi sonucu almak için şekerlemeyi bir gece dinlendirin.
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen