Tarif

Şeker, krema ve glikozu tercihen bakır bir kapta kaynatın. Kakao tozunu da ekleyip 117 dereceye getirin. Taneli olmasını önlemek için kenarları nemli tutun.

Karameli ocaktan alın ve tereyağı ekleyin. Tereyağını eritip karıştırmaya devam edin. Karışımın 80 dereceye düşmesini bekleyin ve mermer bir plakaya dökün. Şekerlemeniz 45 dereceye gelsin. Ya da şekerlemeyi bir kaba boşaltıp el mikseriyle 45 derece olana kadar çırpın.

Soğumuş şekerlemeyi kavrulmuş cevizlerle karıştırın. Şekerlemeyi, sosisli börek şekline getirin. En iyi sonucu almak için şekerlemeyi bir gece dinlendirin.

Malzemeler

  • 900 gram şeker
  • 375 gram krema
  • 150 gram glikoz
  • 60 gram kakao tozu
  • 100 gram tereyağı
  • 200 gram kavrulmuş ceviz

Benzer Tarifler