Tarif

Chaga suyunu hazırlamak için chaga tozunu soğuk suya katın ve birkaç dakika kaynatın. Berrak görünmesi için iki kat kahve filtresinden geçirerek süzün. Chaga suyunu tekrar tencereye alın.

Rendelenmiş zencefil ve sarımsağı ve dashi tozunu ekleyin. Sonra parçalanmış kombu deniz yosunlarını katın ve yosunlar yumuşayana kadar yavaş yavaş kaynatın. Çin lahanası, şitaki mantarları ve miso macununu ekleyin. Miso macununu ekledikten sonra çorbayı daha fazla kaynatmayın.

En son olarak, doğranmış tofu ve taze soğanları bir kaseye koyun ve çorbayı üstüne dökün. Yine taze soğanla süsleyin.

Malzemeler

Chaga suyu için:

  • 1 yemek kaşığı chaga tozu
  • 250 mililitre su

Miso çorbası:

  • 750 mililitre su
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 2 paket dashi tozu (8 gram)
  • 20 gram kombu deniz yosunu
  • 50 gram şitaki mantarı
  • küçük parçalar hâlinde doğranmış
  • 2 adet mini Çin lahanası
  • doğranmış
  • 2 yemek kaşığı miso macunu
  • 70 gram tofu
  • 2 yemek kaşığı doğranmış taze soğan

Benzer Tarifler