Chai Muffin’leri

Chai Muffin’leri

Tarif

Badem sütünü iki adet Chai çay poşetinin içeriği (ben sadece tencerenin üzerinde yırtıp açtım) ve tarçınla birlikte ısıtın, karıştırın ve soğumaya bırakın. Süt soğurken fırını öncesinde 200 dereceye getirin ve muffin kalıbınıza muffin kağıtları serin.

Geniş bir kasede unu, kabartma tozunu, şekeri ve iki yemek kaşığı bademi iyice karıştırın.

Süt soğuduğunda yumurtaları ve yağı ekleyin, ardından iyice karıştırın.

Ahşap bir kaşık kullanarak sıvı malzemeleri kuru malzemelere ekleyin. Bu noktada çok detaylı davranmanıza gerek yok, hafif topaklı bir hamur hafif muffin’ler verir.

Karışımı muffin kalıplarına dağıtın, ardından geri kalan bademleri eşit bir şekilde üzerlerine serpin ve fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar veya muffin’ler hafif bir şekilde kabarıp, üzerleri altınımsı bir renk alana dek pişirin.

Servis etmeden önce yaklaşık 10 dakika kadar tel rafın üzerinde soğumaya bırakın. 

Saklama ve Dondurucuda Bekletme Notu:

En iyisi yapıldıkları gün yemektir ancak hava geçirmez bir kapta bir iki gün de saklanabilir. Öncesinde 150 dereceye getirilmiş fırında yaklaşık sekiz dakika kadar tekrar ısıtın. En iyi ılık hâlde servis edilir. Tamamen soğumuş muffin’leri hava geçirmez bir kapta katmanlar arasında pişirme kağıdı olacak şekilde yığın veya her birini streç filmle sarın ve ardından kilitli poşete koyun. Üç aya kadar dondurucuda bekletebilirsiniz. Buzlarını çözmek için tel rafın üzerinde yaklaşık bir saat kadar bekletin. Saklama notunda belirtildiği şekilde tekrar ısıtın. 

Malzemeler

  • 225 mililitre şekersiz badem sütü
  • 2 adet Chai poşet çayı
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 400 gram buğday unu
  • 2.5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 150 gram esmer şeker
  • 75 gram Kabaca doğranmış kabuklu badem
  • 2 adet büyük yumurta
  • 150 mililitre ayçiçeği yağı

Benzer Tarifler