Charlotte Russe

Charlotte Russe

Hazırlanış

Hazırlık:

Vanilyalı bavyera kreması:


Vanilya çubuklarını boydan boya kesip içlerini kazıyın. Sütü, vanilya ve çubuklarla birlikte kaynatıp 10 dakika pişirin. Vanilya çubuklarını çıkarın. Jelatini soğuk suya koyun. Yumurta sarısıyla şekeri köpürene kadar çırpıp süt ekleyin. Kremayı tekrar tencereye alıp kaynatmadan, kısık ateşte pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Jelatinin suyunu sıkıp kremaya karıştırın. Kremayı soğumaya bırakın. Kremayı yoğurt kıvamına gelene kadar çırpın, vanilyalı kremaya karıştırın. Vanilyalı musu kalıba dökün ve buzdolabında en az iki saat bekletin. Süsleme:

Kremayla şekeri sertleşene kadar çırpın. Kremayı başlıklı krema torbasına doldurun. Puding kalıbını sıcak suya sokun ve katılaşan Bavyera kremasını çıkarın. Kremanın etrafına kedidillerini yan yana dizin, bu sırada yapışmaları için biraz krema kullanın. Etrafını kurdeleyle hafifçe bağ

Malzemeler

  • 2 adet vanilya çubuğu
  • 500 mililitre süt
  • 6 adet jelatin yaprağı
  • 5 adet yumurta sarısı
  • 100 gram şeker
  • 300 mililitre krema
  • 20 adet kedidili

Süsleme için:

  • 200 mililitre krema
  • 50 gram şeker
  • 2 adet portakal
  • 1 yemek kaşığı kayısı reçeli

Benzer Tarifler