Cheat’in Balık & Patates Kızartması

Cheat’in Balık & Patates Kızartması
Yayınlandığı Program: Jamie ile Her Güne Pratik Yemekler Yayın tarihleri: Perşembe 28 Ekim saat 23:55 | Cuma 29 Ekim saat 00:25

Tarif

Bacon kırıntısı, ezilmiş bezelye ve çabuk nane sosu

Fırını önden 220ºC’ye ısıtın. Patatesleri temizleyin, 2 cm'lik dilimler halinde boyuna doğrayın. Dilimleri 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve bir tutam deniz tuzu ve karabiber karışımı ile kaplayın. Ardından en büyük fırın tepsisine tek kat halinde dizin. 40 dakika veya altın rengi olana kadar pişirin. Yarısında tepsiyi iyice sallayın.

Bu arada bacon’ı kabaca doğrayın ve bir mutfak robotuna koyun, ekmeği bölün, 1 çorba kaşığı yağ ekleyin ve ince kırıntılar elde edene kadar çekin.  Ardından bir tabağa yayın. Unu ise ikinci bir tabağa yayın ve yumurtayı başka bir tabakta çırpın. Balıkları birer birer önce un sonra yumurtayla kaplayın. Fazlalıkların damlamasına izin verin ve son olarak bacon parçalarıyla kaplayın. Bir fırın tepsisine dizin ve 15 dakika veya altın rengi olana kadar pişirin.

Bezelyeyi tuzlu suyla pişirin, sonra süzün ve iyice ezin. Nane yapraklarını havanda iyice ezin. Ardından 1 çorba kaşığı kırmızı şarap sirkesi ve sızma zeytinyağını içine karıştırın ve damak zevkinize göre çeşnilendirin. Balık ve patates kızartmasını nane soslu bezelye ile servis edin.

 

ENERJİ

YAĞ

DOYMUŞ YAĞ

PROTEİN

KARBONHİDRAT

ŞEKER

TUZ

LİF

555kcal

14.7g

2.4g

39.1g

69.5g

9.1g

1.1g

10.2g

Malzemeler

  • 800 gr patates
  • zeytinyağı
  • 1 dilim füme domuz bacon
  • 100 gr bayat ekmek
  • 50 gr un
  • 1 büyük serbest dolaşan tavuk yumurtası
  • 4 x 125 gr beyaz balık filetosu, derisi üzerinde, temizlenmiş, kılçıklı, sürdürülebilir kaynaklardan alınmış
  • 500 gr donmuş bezelye
  • 1 demet nane (30 gr)
  • kırmızı şarap sirkesi
  • sızma zeytinyağı

Benzer Tarifler