Cheddar Ekmek

Cheddar Ekmek
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Perşembe 28 Ocak saat 02:20 | Perşembe 28 Ocak saat 05:05

Tarif

Fırını önden 175 dereceye ısıtın. 12x22’lik bir ekmek kalıbını tereyağlayın ve unlayın. Kenara alın.

Un, kabartma tozu, tuz, karbonat ve 170 gram peyniri karıştırın ve bir kenara koyun. Ayrı bir kasede tereyağı, yumurta ve yayık altı suyunu iyice birleşene kadar çırpın. Un karışımına ekleyin ve karışmaları için karıştırın. Hazırladığınız kalıba aktarın. Düz spatula yardımı ile eşit şekilde yayın. Kalan 30 gram peyniri üzerine serpin. Kürdan temiz çıkana kadar 50-55 dakika pişirin. 5 dakika soğuması için kalıbı tel bir ızgaraya aktarın. Ekmeği kalıptan çıkarın ve tel bir ızgara üzerinde tamamen soğumaya bırakın.

 

Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı, eritilmiş ve soğutulmuş. Ek olarak kalıp için.
  • 2 1/2 su bardağı ağartılmamış çok amaçlı un. Ek olarak kalıp için.
  • 1 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı karbonat
  • 200 gram sert çedar peyniri, rendelenmiş
  • 2 büyük yumurta, oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı yayık altı suyu, oda sıcaklığında

Benzer Tarifler