Tarif

Çikolata şurubunu hazırlayın. Çikolatayı bir sos tenceresinde kısık ateşte eritin ve diğer malzemelerle karıştırın.

Şurubu içecek malzemeleriyle karıştırın.

Chili şekerini hazırlayın. Malzemeleri karıştırın.

Kolay hazırlamanız için bir ipucu: Martini malzemelerini kapaklı plastik veya cam bir şişeye koyun ve buzluğa yerleştirin. Bu sırada martini kadehlerini de soğutabilirsiniz.

İçecek ve kadehler soğudukları zaman kadehlerin ağzını suya batırın. Sonra, bir tabakta karıştırdığınız şeker ve tarçın karışımına batırın. İçeceği çalkalayın ve soğuttuğunuz kadehlere dökün. Çubuğa geçirip yaktığınız marşmelovlarla süsleyin. Afiyet olsun.

Malzemeler

İçecek karışımı için:

  • 50 mililitre çikolata şurubu
  • 75 mililitre Kahlua likörü
  • 25 mililitre votka
  • 25 mililitre kremalı kahve likörü
  • 4 shot espresso
  • 1 miktar buz

Çikolata şurubu için:

  • 100 gram kuvertür çikolata
  • 100 mililitre su
  • 2 tatlı kaşığı vanilya aroması
  • 35 gram şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 1 yarım tatlı kaşığı Arnavut biberi

Chili şekeri için:

  • 3 çeyrek tatlı kaşığı tuz
  • 70 gram şeker
  • 1 çeyrek tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çeyrek tatlı kaşığı Arnavut biberi
  • 1 yarım misket limonu kabuğu rendesi

Süslemek için:

  • 1 miktar marşmelov

Benzer Tarifler