İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Chipolata Puding

Oylama 0/5
Kuru üzümleri roma batırın ve çikolatayı parça parça kesin. Yumurta sarılarını şeker ve biraz soğuk sütle karıştırın. Vanilya çubuğunu kesip içini çıkarın. Sütü vanilyayla kaynatın. Kaynayan sütü yumurta sarılarının içine dökün. Sütü, yumurtalar pişene kadar kısıktan biraz yüksek ateşte pişirin.

Karışıma spatula sokun ve parmağınızla ellediğinizde kremanın cıvık olup olmadığına bakın. Krema cıvık değilse pişmiştir. Jelatini bol suya batırın.

Islak jelatini sütün içinde eritin ve soğuyana kadar buzda bekletin ama katılaşmasın.

Kremayı yoğurt kıvamına gelene kadar karıştırın ve pudingin içine dökün. Dolguyu da karışıma dökün.

Pudingi kalıba dökün ve 2 saat boyunca dinlenmeye bırakın. Puding hazır olunca kalıptan çıkartın. Kalıbı sıcak suya tutarak bunu yapabilirsiniz, suyun kaba girmemesine dikkat edin.

Pudingi tabakta veya etajerde servis edin. Krema topakları ve mevsim meyveleriyle süsleyin.
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen