Tarif

Kuru üzümleri roma batırın ve çikolatayı parça parça kesin. Yumurta sarılarını şeker ve biraz soğuk sütle karıştırın. Vanilya çubuğunu kesip içini çıkarın. Sütü vanilyayla kaynatın. Kaynayan sütü yumurta sarılarının içine dökün. Sütü, yumurtalar pişene kadar kısıktan biraz yüksek ateşte pişirin.

Karışıma spatula sokun ve parmağınızla ellediğinizde kremanın cıvık olup olmadığına bakın. Krema cıvık değilse pişmiştir. Jelatini bol suya batırın.

Islak jelatini sütün içinde eritin ve soğuyana kadar buzda bekletin ama katılaşmasın.

Kremayı yoğurt kıvamına gelene kadar karıştırın ve pudingin içine dökün. Dolguyu da karışıma dökün.

Pudingi kalıba dökün ve 2 saat boyunca dinlenmeye bırakın. Puding hazır olunca kalıptan çıkartın. Kalıbı sıcak suya tutarak bunu yapabilirsiniz, suyun kaba girmemesine dikkat edin.

Pudingi tabakta veya etajerde servis edin. Krema topakları ve mevsim meyveleriyle süsleyin.

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 6 adet yumurta sarısı
  • 200 gram şeker
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 12 adet jelatin yaprağı
  • 500 mililitre krema

Dolgu için

  • 100 gram kuru üzüm
  • 50 gram çikolata
  • 100 gram makaron
  • 100 gram küp ekmek
  • 100 gram şekerli meyve kabuğu
  • 2 desilitre rom

Garnitür için

  • 1 miktar koyu tatlı krema
  • 1 miktar mevsim meyveleri

Benzer Tarifler