Çift Katlı Çikolatalı Sandviç Kurabiyeler

Çift Katlı Çikolatalı Sandviç Kurabiyeler
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Cuma 30 Ekim saat 11:30 | Cuma 30 Ekim saat 16:40

Tarif

Bir kasede un, kakao, şeker, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta tereyağı ve yumurtayı çırpın. Şekeri ekleyin ve karıştırmak için çırpın. Un karışımına ekleyin ve sıvı emilinceye kadar bir spatula ile karıştırın. Bir parça streç filme aktarın.

Hamuru üçe bölün. Her birini 1,5 mm kalınlığında streç filmle kaplı yapışmaz bir fırın matı üzerinde açın. Bir fırın tepsisine alın ve katılaşana kadar yaklaşık 30 dakika soğutun.

Fırını önden 190 dereceye ısıtın. Üç fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Bir çatal veya bir hamur delici kullanarak, hamurun her tarafını delin. 5 cm’lik bir kurabiye kalıbı kullanarak hamuru daire şeklinde kesin. Kalan hamurları 72 kurabiye yapmak için bir kez daha yuvarlayın. Hamur yumuşarsa, katılaşana kadar dondurucuya koyun, ardından daireleri pişirme kağıdı serili fırın tepsilerine aktarın. Kurabiyeler sertleşene ve hoş kokulu olana kadar 9 -10 dakika pişirin. Tel ızgaralara aktarın ve soğumaya bırakın.

Kurabiyelerin yarısının düz tarafına 2 çorba kaşığı çikolata dolgusu koyun ve ikinci bir kurabiye ile sandviç yapın. Kenarlarına yapışması için sandviçleri kıyılmış fındıklara bulayın. Servis etmeden önce gece aşırı soğutun.

Çikolata Dolgusu;

Karıştırıcı takılı stand mikser kasesinde tereyağı, şeker, vanilya ve tuzu karıştırın. Düşük hızda başlayın, 2 dakika boyunca yüksek hıza çıkarın, ara sıra kasenin kenarlarını kazıyın. Eritilmiş çikolatayı ekleyerek karıştırın.

 

  1.  

Malzemeler

Sandviç için;

1 1/4 su bardağı kek unu (kendi kendine kabarmayan)

3/4 su bardağı Hollanda üretimi kakao tozu

1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu

1/4 tatlı kaşığı iri çekilmiş tuz

5 çorba kaşığı eritilmiş tuzsuz tereyağı

1 büyük yumurta

3/4 su bardağı kahverengi şeker

Çikolata Dolgusu (tarif aşağıdaki gibidir)

1 su bardağı fındık, kavrulmuş ve çok ince kıyılmış

 

Çikolata Dolgusu4 ½  Su Bardağı İçin; 

3 kalıp tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında

3 su bardağı pudra şekeri, elenmiş

¾ tatlı kaşığı saf vanilya özü

¼ tatlı kaşığı tuz

170 gr bitter çikolata (70%), eritilmiş ve soğutulmuş

Benzer Tarifler