Çifte Mısırlı Salata

Çifte Mısırlı Salata

Tarif

Çıtır göbek marul ve kremsi peynirli sos

Büyük bir yapışmaz tavaya yüksek ateşte 1 yemek kaşığı nebati yağı koyun. Ardından mısırları ekleyip kapağını kapatın. Mısırlar patladıktan sonra, bolca Tabasco sosu ekleyin, karıştırın ve büyük bir salata kasesine dökün. Aynı tavada, mısırları hafifçe közlenene kadar düzenli olarak çevirerek pişirin ve ateşten alın.

Marulu kabaca doğrayın ve taze soğanları ince ince dilimleyin, ardından kaseye ekleyin. Peynirleri bir mutfak robotunun içine parçalayarak koyun ve yoğurdu ekleyin. Sarımsağın ardından hardal, sirke ve Worcestershire sosunu ekleyin, pürüzsüz olana kadar karıştırın ve deniz tuzu ve karabiberle çeşnilendirin. Mısır tanelerini dikkatlice sıyırın ve kaseye ekleyin. Sosu üzerine dökün, karıştırın ve kişniş yapraklarını serpiştirerek hemen servis edin.

Sıcak dürümle servis edilen lezzetli bir öğle yemeği veya daha büyük bir öğünün parçası olarak gerçekten güzel bir seçenek.

İpucu
Bu salatayı misafirlerinize sunarken dilimlenmiş avokado, ufalanmış beyaz peynir ve ikiye bölünmüş yeşil üzüm ile de servis edebilirsiniz. Bu gerçekten eğlenceli bir yemek!

Vejetaryen olması için: ançüez içermeyen Worcestershire sosu kullanın.

Besin değerleri
Sınıflandırma: Her gün
Kalori: 248
Yağ: 12.5g
Doymuş yağ: 4.5g
Protein: 11.9g
Karbonhidrat: 22.5g
Şeker: 6.8g
Tuz: 0.7g
Lif: 2.1g

Malzemeler

  • Üzüm çekirdeği yağı
  • 50 gr patlamış mısır
  • Chipotle acı biber sosu
  • Tabasco sosu
  • 4 koçanlı mısır
  • 1 göbekli marul
  • 4 adet taze soğan
  • 30 gr olgun çedar peyniri
  • 30 gr mavi peynir
  • 6 yemek kaşığı doğal yoğurt
  • ¼ diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı İngiliz hardalı
  • 2 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı Worcestershire sosu
  • 4 dal taze kişniş

Benzer Tarifler