İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Çifte Tart Keki

Oylama 0/5

Fırını öncesinde 175 dereceye getirin. Tart tabağını tereyağı ile yağlayın. Tereyağını ve şekeri kabarana kadar karıştırın ve yumurtaları birer birer ekleyin. Unu tereyağı karışımına ekleyin. Karışımı tart tabağına dökün ve fırında yaklaşık 40 dakika kadar altınımsı kahverengini alana dek pişirin. Ardından 10 dakika kadar soğumaya bırakın.

Meyveli Dolgunun Hazırlanışı:

Ananası soyun ve küpler hâlinde doğrayın. Ananası şekerle karıştırın ve yaklaşık 20 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Ananaslar kuruduktan sonra kepçeyle kekin üzerine koyun.

Hamurun Hazırlanışı:

Unun ortasını açın ve tereyağını, suyu, yumurtayı ve bir çimdik tuzu ekleyin. Hamur yumuşayana kadar unu azar azar yoğurun. Hamuru streç filmle sarın ve buzdolabında yaklaşık 30 dakika kadar bekletin.

Fırının derecesini 200’e çıkarın. Hamuru yaklaşık üç milimetre kalınlığında açın. Yaklaşık iki santimetre genişliğinde şeritler hâlinde kesin. Uzun bir hamur şeridi yapmak için iki şeridin uçlarını bastırın. Geri kalan şeritlerle ananasın üzerinde örgü örün. Uzun hamur parçasını örgünün uçlarını saklamak için kekin etrafında sarın. Sıkıca bastırın. Örgüye yumurta sarısı karışımından sürün, üzerine şeker serpin ve 15 dakika kadar daha altınımsı kahverengini alana dek pişirin. Ilık servis edin. 

Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Rudolph van Veen