Çiftlik Usulü Fırında Tavuk

Çiftlik Usulü Fırında Tavuk
Yayınlandığı Program: Jamie ile Her Güne Pratik Yemekler Yayın tarihleri: Cumartesi 12 Haziran saat 23:25 | Cumartesi 12 Haziran saat 23:50

Tarif

Sarımsaklı mantar & bacon, ıspanak & taze kremalı mercimek

Fırını önden 180ºC'ye ısıtın. Tavuğu ve sarımsağı büyük, sağlam bir fırın tepsisine oturtun, bir tutam deniz tuzu ve karabiber serpin, 1 çorba kaşığı kırmızı şarap sirkesi ve zeytinyağı gezdirin ve tavuğun her tarafını ovalayın. 1 saat pişirin.

Tepsiyi fırından çıkarın ve maşayı kullanarak tavuğu bir tabağa alın, bacon’ı göğüslerin üzerine koyun. Bir patates ezici kullanarak tepsideki yumuşak sarımsakları kabuklarından çıkarmak için kullanın ve ardından mantarları aromalı suya atıp büyük olanları parçalara bölün. Tepsiyi fırına geri koyun. Tavuğu doğrudan üst rafa yerleştirin ve 20 dakika daha veya her şey altın rengini alana ve tamamen pişene kadar kızartın.

Sarımsaklı mantarları servis tabağına aktarmak için oluklu bir kaşık kullanın, tavuğu dinlendirmek için mantarların üstüne alın. Yemeğin aromalı sularının olduğu tepsiyi yüksek ateşte ocağa koyun, ıspanağı ekleyin, mercimekleri süzün ve ekleyin. Ispanakları biraz çevirin, ardından ateşten alın, taze kremayı gezdirin ve damak zevkinize göre çeşnilendirin. Tarhun yapraklarını tavuğun üzerine serpin ve her şeyi birlikte servis edin.

 

ENERJİ

YAĞ

DOYMUŞ YAĞ

PROTEİN

KARBONHİDRAT

ŞEKER

TUZ

LİF

419kcal

22g

7g

42.3g

13.1g

1.5g

0.8g

6.2g

Malzemeler

  • 1 x 1.5kg serbest dolaşan bütün tavuk
  • 1 baş sarımsak
  • kırmızı şarap sirkesi
  • zeytinyağı
  • 3 parça füme bacon
  • 650 gr karışık mantar
  • 250 gr bebek ıspanak
  • 2 x 400 gr yeşil mercimek konservesi
  • 100 gr yarı yağlı taze krema
  • ½ demet tarhun (10 gr)

Benzer Tarifler