Tarif

Bulguru uzun süre salça, domates rendesi ve baharatlar ile yoğurun. Ardından kıymayı ekleyin ve karışımın içinde ölene kadar yoğurun.

Taze otları ve son olarak zeyinyağını ekledikten sonra karışımı dolaba dinlendirmeye alın.

Iceberg marulları su bardağı büyüklüğünde yuvarlak bir şekilde kesin.

Çiğ köfteleri şekillendirdikten sonra marulun içine koyun. Üzerine donmuş limon ve chilli biber rendeleyerek servis edin.

Malzemeler

  • 125 gr bulgur
  • 100 gr yağsız kıyma
  • 25 gr biber salçası
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet taze soğan
  • 10 gr tuz
  • 25 gr soğan
  • 15 gr sarımsak
  • 5 gr karabiber
  • 5 gr kimyon
  • 1 adet iceberg
  • 1 adet donmuş chili biberi
  • 1 adet donmuş limon

Benzer Tarifler