Tarif

Pirinci bir kaseye koyup üzerine sıcak su ekleyin ve bu şekilde 30 dakika kadar bekletin.

Ciğeri alırken kasabınıza küpler halinde doğratın.

Tencereyi ocağa koyup altını yakın, içine tereyağını ekleyip eritin.

Eriyen yağın içine çam fıstıklarını koyup hafif pembeleşinceye dek kavurun.

Kavrulan çam fıstığının içine ciğeri ilave edip karıştırarak pişirin. Kuş üzümü, tuz ve karabiberi de ekleyin.

Pirincin suyunu süzgeçten süzüp suyun altında durulayarak nişastasından arındırın.

Ciğerlerin üzerini örtecek kadar sıcak suyu ekledikten sonra pirinci de ilave edip tencereye iyice dağıtın. Kapağını kapatarak pirinçler suyunu çekinceye dek pişmeye bırakın.

Pişen pilavın altını kapatın. Üzerine biraz tarçın ve yenibahar serpiştirin.

Maydanoz yapraklarını saplarından ayırıp pilavın üzerine serin ve tencerenin üstünü temiz bir bez ile örtüp tekrar kapağını kapatarak pilavı 20 dakika kadar demlenmeye bırakın.

Demlenen pilavı tencerede hafifçe karıştırdıktan sonra servis edin. 

Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 500 gram kuzu ciğeri
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 3 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 ölçü sıcak su
  • 1 tutam tarçın
  • 1 tutam yenibahar
  • 1 yarım demet maydanoz

Benzer Tarifler