İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Ciğerli İç Pilav

Oylama 0/5

Pirinci bir kaseye koyup üzerine sıcak su ekleyin ve bu şekilde 30 dakika kadar bekletin.

Ciğeri alırken kasabınıza küpler halinde doğratın.

Tencereyi ocağa koyup altını yakın, içine tereyağını ekleyip eritin.

Eriyen yağın içine çam fıstıklarını koyup hafif pembeleşinceye dek kavurun.

Kavrulan çam fıstığının içine ciğeri ilave edip karıştırarak pişirin. Kuş üzümü, tuz ve karabiberi de ekleyin.

Pirincin suyunu süzgeçten süzüp suyun altında durulayarak nişastasından arındırın.

Ciğerlerin üzerini örtecek kadar sıcak suyu ekledikten sonra pirinci de ilave edip tencereye iyice dağıtın. Kapağını kapatarak pirinçler suyunu çekinceye dek pişmeye bırakın.

Pişen pilavın altını kapatın. Üzerine biraz tarçın ve yenibahar serpiştirin.

Maydanoz yapraklarını saplarından ayırıp pilavın üzerine serin ve tencerenin üstünü temiz bir bez ile örtüp tekrar kapağını kapatarak pilavı 20 dakika kadar demlenmeye bırakın.

Demlenen pilavı tencerede hafifçe karıştırdıktan sonra servis edin. 

Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Maksut Aşkar