Tarif

Balonları çikolata kuplarını istediğiniz büyüklükte şişirip ağzını bağlayın ve balonları yıkayın. Çikolatayı oda sıcaklığında sert ve parlak tutabilmemiz için temperleme işleminden geçirmemiz gerekecek, bunun için çikolatanın hepsini doğrayıp, sadece üçte ikisini benmari yöntemiyle eritiyoruz.

Eriyen çikolatamıza kalan çikolata parçacıklarını ekleyip çikolatanın derecesini bir anda düşürüyoruz, böylece çikolatamız temperlenmiş oluyor. Şişirdiğimiz balonların çikolatayla kaplanacak kısımlarına azıcık margarin sürüp benmaride tuttuğumuz çikolataya batırıp, yağlı kağıt üzerine dik şekilde koyuyoruz. Oda sıcaklığında yarım saat sonra donan çikolata kuplarımızı balonla sınırına yavaşça basarak balondan ayırıyoruz.

İki parmağımız arasında tuttuğumuz balonun aniden patlamaması için makasla kesip havasını indirdikten sonra çikolata kasemizden ayırıyoruz. Çikolata kasemizin içine bir top Vişneli Carte d’Or, bir top Kaymaklı Carte d’Or koyarak taze dağ meyveleri ile servis ediyoruz.

Malzemeler

  • 6 adet balon
  • 300 gram bitter çikolata
  • 1 çorba kaşığı hidrojene bitkisel margarin
  • 6 top Vişneli Carte d’Or Dondurma
  • 6 top Kaymaklı Carte d’Or Dondurma

Benzer Tarifler