Hazırlanış

Hazırlık:

Mereng:


Fırını 80 dereceye ayarlayın. Yumurta akıyla toz şekeri sert tepecikler elde edene kadar çırpın. Pudra şekeriyle mısır unu ekleyin. Merengi yumuşak başlıklı bir krema torbasına doldurun ve pişirme kağıdı serdiğiniz bir fırın tepsisine küçük spiraller sıkın. Merengi fırında en az 2 saat kurutun. Bir gece boyunca kurutursanız en iyi sonuçlara ulaşırsınız. Çikolatalı krema:

Çikolatayı parçalayın. Kremayı kaynatın ve kremayla romu çikolatanın üstüne dökün. Yumuşak bir krema oluşana kadar karıştırın. Kremayı koyulaşıp sıkılabilecek hâle gelene kadar yaklaşık 30 dakika soğumaya bırakın. Sonra krema torbasına doldurun ve merenglerin yarısının düz tarafına spiral şeklinde sıkın. Kremanın ortasına bir kaşık ahududu reçeli koyun. Bunun üstüne krema sürülmemiş bir merengin düz tarafını bastırın. Merengleri cupcake kalıplarıyla servis edin ve üstlerine k

Malzemeler

Mereng için:

  • 4 adet yumurta beyazı
  • 125 gram toz şeker
  • 125 gram pudra şekeri
  • 10 gram mısır unu

Çikolatalı krema için:

  • 250 gram bitter çikolata
  • 200 gram krema
  • 3 yemek kaşığı siyah rom

Ek olarak:

  • 8 yemek kaşığı ahududu reçeli

Benzer Tarifler