Tarif

Yumurta sarısı, pudra şekeri ve vanilya çubuğunu beyazlayana kadar çırpın.

Jelatinleri buzlu suda ıslatın.

Kremayı ve sütü ocakta kaynatmadan ısıtın ve suda bekletiğiniz jelatinleri üzerine ekleyip karıştırın.

Çırpılmakta olan yumurta karışımına krema ve sütü çok yavaş bir şekilde ilave edin.

Daha sonra ocağa su koyun ve üzerine bir tencere oturtarak çikolataları benmari usulü eritin.

Tamamen eridiğinden emin olduktan sonra çikolata karışımının içine çırpılmakta olan karışımı yavaş yavaş ilave edin.

Servis kaplarına dökün ve dolapta 3 saat dinlendirin. Ardından dövülmüş ceviz ya da fındıkla servis edebilirsiniz.

Malzemeler

  • 3 adet yumurta sarısı
  • 50 gr pudra şekeri
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 2 adet jelatin yaprağı
  • 320 gr sütlü çikolata
  • 320 gr bitter çikolata
  • 300 gr krema
  • 200 gr süt

Benzer Tarifler