İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Çikolata Mousse

Oylama 0/5

Yumurta sarısı, pudra şekeri ve vanilya çubuğunu beyazlayana kadar çırpın.

Jelatinleri buzlu suda ıslatın.

Kremayı ve sütü ocakta kaynatmadan ısıtın ve suda bekletiğiniz jelatinleri üzerine ekleyip karıştırın.

Çırpılmakta olan yumurta karışımına krema ve sütü çok yavaş bir şekilde ilave edin.

Daha sonra ocağa su koyun ve üzerine bir tencere oturtarak çikolataları benmari usulü eritin.

Tamamen eridiğinden emin olduktan sonra çikolata karışımının içine çırpılmakta olan karışımı yavaş yavaş ilave edin.

Servis kaplarına dökün ve dolapta 3 saat dinlendirin. Ardından dövülmüş ceviz ya da fındıkla servis edebilirsiniz.

Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Gabriele Sponza