Tarif

Kuru üzümleri Vin Santo’da ıslatın. Bademleri kuru bir tavada kızarana kadar kavurun. Çikolatayı ince ince doğrayın ve benmari usulü eritin. Sonra ocaktan alın ve tereyağıyla karıştırın. Bisküviyi, kedidilini ve kabuk şekerlemesini ince ince doğrayın. Kuru üzümleri süzün. Bisküviyi, şekerlemeyi, portakalı ve kuru üzümü çikolataya katın. Tezgahın üstünde iki parça streç filmi üst üste koyun. Üstüne karışımı yayın ve yuvarlayarak salam şekli verin. Kenarlarını kıvırıp kapatın. Salamı buzdolabında iki saat bekletin. Salamı streç filmden çıkarın ve dilimleyin.

Malzemeler

  • 75 gram kuru üzüm
  • 200 mililitre İtalyan şarabı
  • 75 gram dilimlenmiş badem
  • 200 gram bitter çikolata
  • 70 gram tereyağı
  • 150 gram bisküvi
  • 80 gram kedidili
  • 50 gram kabuk şekerlemesi
  • 3 yemek kaşığı portakal kabuğu şekerlemesi

Benzer Tarifler