Hazırlanış

Kurabiyeler:

Fırını önceden 200 derecede ısıtın.

Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın.

Yumurta aklarıyla şekerin yarısını katılaşana dek çırpın. Yumurta sarılarıyla kalan şekeri kabarana dek çırpın. Bir kaşık yumurta akını, yumurta sarılarına ekleyip karıştırın, ardından tüm karışımı ekleyip karıştırın. Unu ve kakaoyu, iki aşamada yumurtalı karşıma ekleyip yavaşça karıştırın.

Karışımı, bir tepsinin içine eşit şekilde yayın.

Sekiz dakika fırında pişirin. Fırın kağıdını bisküvilerden ayırıp, küçük pasta kalıbıyla bisküviden halka şeklinde iki parça çıkarın. Kalanını, başka bir kek için buzdolabında saklayın. İncirli komposto:

Jelatini suda ıslatın. İncirlerin saplarını koparıp incirleri doğrayın. İncirleri şarap, çubuk tarçın ve yıldız anasonla birlikte, yumuşayana dek kısık ateşte pişirin.

Tencereyi ocağın üstünden alın. İçindeki bah

Malzemeler

Bisküvi için:

  • 6 adet yumurta
  • 150 gram şeker
  • 120 gram un
  • 30 gram toz kakao

İncirli komposto için:

  • 2 adet jelatin yaprağı
  • 125 gram kuru incir
  • 150 gram Rhône şarabı
  • 1 adet tarçın çubuğu
  • 2 adet yıldız anason

Rhône şaraplı çikolatalı mus için:

  • 65 gram yumurta beyazı
  • 75 gram şeker
  • 2 yemek kaşığı su
  • 100 gram Rhône şarabı
  • 100 gram bitter çikolata
  • 25 gram tereyağı
  • 200 gram krema

Süsleme için:

  • 100 gram ufalanmış bisküvi
  • 1 adet incir
  • 1 yemek kaşığı damla çikolata

Benzer Tarifler