Yayınlandığı Program: Rudolph'un Fırını Yayın tarihleri: Pazar 27 Eylül saat 08:05

Tarif

Hazırlık:

Kurabiyeler:

Fırını önceden 200 derecede ısıtın.

Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın.

Yumurta aklarıyla şekerin yarısını katılaşana dek çırpın. Yumurta sarılarıyla kalan şekeri kabarana dek çırpın. Bir kaşık yumurta akını, yumurta sarılarına ekleyip karıştırın, ardından tüm karışımı ekleyip karıştırın. Unu ve kakaoyu, iki aşamada yumurtalı karşıma ekleyip yavaşça karıştırın.

Karışımı, bir tepsinin içine eşit şekilde yayın.

Sekiz dakika fırında pişirin. Fırın kağıdını bisküvilerden ayırıp, küçük pasta kalıbıyla bisküviden halka şeklinde iki parça çıkarın. Kalanını, başka bir kek için buzdolabında saklayın.

İncirli Komposto:

Jelatini suda ıslatın. İncirlerin saplarını koparıp incirleri doğrayın. İncirleri şarap, çubuk tarçın ve yıldız anasonla birlikte, yumuşayana dek kısık ateşte pişirin.

Tencereyi ocağın üstünden alın. İçindeki baharatları çıkarın. Jelatini incir kompostosunun içinde eritin. Kompostoyu soğumaya bırakın.

Rhône Şaraplı Çikolatalı Mus:

Yumurtayı bir yemek kaşığı şekerle kabarana dek çırpın. Kalan şekeri, iki dakika boyunca suda kaynatın. Şekerli şerbeti, yumurta aklarına ekleyip yumurta soğuyana dek çırpın.

Şarabı kaynatıp çikolata ve tereyağını içinde eritin.

Kremayı yoğurt kıvamına gelinceye dek çırpın.

Şaraplı karışıma bir kaşık yumurta ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra, kalan yumurta akları ve kremayı ekleyin. Çikolatalı musu bir krema torbasına doldurun.

Kek:

En büyük kek kalıbını yağlayın. Bir tabağı streç filmle sarıp, kalıbı içine koyun.

En alta bir dilim bisküvi yerleştirin. Kek kalıbının kenarlarına çikolatalı mustan püskürtün. İncir kompostosunu ortasına koyun, üstüne de bir kat çikolatalı mus ekleyin.

İkinci bisküviyi yerleştirip, kek kalıbının kenarına çikolatalı mustan sıkın. Keki, tamamen donana dek dondurucuda bekletin.

Kekin üstüne ufalanmış bisküvileri serpiştirip keki kalıptan çıkarın. İncirleri dilimleyip keki damla çikolata ve incirle süsleyin.

Malzemeler

Bisküvi için:

  • 6 adet yumurta
  • 150 gram şeker
  • 120 gram un
  • 30 gram toz kakao

İncirli komposto için:

  • 2 adet jelatin yaprağı
  • 125 gram kuru incir
  • 150 gram Rhône şarabı
  • 1 adet tarçın çubuğu
  • 2 adet yıldız anason

Rhône şaraplı çikolatalı mus için:

  • 65 gram yumurta beyazı
  • 75 gram şeker
  • 2 yemek kaşığı su
  • 100 gram Rhône şarabı
  • 100 gram bitter çikolata
  • 25 gram tereyağı
  • 200 gram krema

Süsleme için:

  • 100 gram ufalanmış bisküvi
  • 1 adet incir
  • 1 yemek kaşığı damla çikolata

Benzer Tarifler