Hazırlanış

Churro:

Süt, su, tereyağı ve tuzu bir tencerede kaynatın. Unu da ekleyip karışımı beş dakika daha kaynatın. Tencereyi ocağın üstünden alıp yumurtaları tek tek içine katın. Karışımı, düz uçlu bir krema torbasına aktarın.

Yağı, 180 derecede kaynatın. Şekerle toz tarçını karıştırın.

Krema torbası yardımıyla, şerit şeklinde parçalar hazırlayıp tavada kızartın. Kızarttığınız parçaları, yağlarını çekmesi için bir kağıt havlunun üstüne koyun. Ardından, şekerli ve tarçınlı karışıma batırın. Çikolatalı sos:

Çubuk vanilyayı ikiye bölüp özünü çıkarın. Süt, krema, şekerin yarısı ve vanilyayı bir arada kaynatın. Kalan şekerle yumurta sarılarını karıştırın. Kaynayan kremayı, yumurtaların üstüne döküp iyice karıştırın.

Karışımı tekrar tencerenin içine döküp, mütemadiyen karıştırarak bir miktar pişirin. Çikolataları kesip sosun içine atın, eriyene dek karıştır

Malzemeler

Churro için:

  • 100 mililitre süt
  • 100 mililitre su
  • 100 gram tereyağı
  • 1 miktar tuz
  • 100 gram un
  • 4 adet yumurta
  • 100 gram şeker
  • 1 yemek kaşığı toz tarçın

Çikolata sosu için:

  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 150 gram süt
  • 350 gram krema
  • 100 gram şeker
  • 5 adet yumurta sarısı
  • 200 gram bitter çikolata

Benzer Tarifler