Çikolata ve Kirazlı Ekmek Pastası

Çikolata ve Kirazlı Ekmek Pastası

Tarif

Fırınınızı önceden 180 ° C'ye ısıtın. Dikdörtgen bir pişirme kabına pişirme kağıdını yayın  (boyut size kalmış. Küçük bir tane kullanıyorsanız, kek daha uzun olacaktır, daha büyük bir tane kullanıyorsanız, kek daha düz ve pişirme süresi biraz daha kısa olacaktır). Ekmeği büyük bir karıştırma kabında sütün içine batırın ve lapa haline gelene kadar ellerinizi kullanarak ezin. Ne kadar ezerseniz, kekin kıvamı o kadar iyi olur. Şeker, zeytinyağı, yumurtaları ekleyin ve iyice çırpın. Un ve kabartma tozu ekleyin ve her şeyi birleştirin. Kakaoyu ekleyin ve iyice karıştırın. Hamur akışkan ve biraz topaklı görünecektir (ekmekten dolayı).

Hamuru kabın içine dökün, çekirdeksiz kirazları üstüne koyun (fırında hamurun içine batacaklar) ve 30-35 dakika (kabınızın boyutuna göre) veya üstü şişip, hafifçe çatlayana kadar ama ortası hala titrek olacak şekilde pişirin. Kek soğudukça pişmeye devam eder ve oturur. Önce kabın içinde ve daha sonra tamamen soğuması için bir rafta soğutun. Çikolatayı benmari usulü eritin (kasenin dibinin suya değmediğinden emin olun, aksi takdirde çikolata erimez). Pastanın üzerine dökün, üstüne kirazları koyun ve tadını çıkarın!

Malzemeler

  • 300 gr kabuksuz bayat ekmek
  • 400 ml süt
  • 60 ml zeytinyağı
  • 2 yumurta
  • 100 gr Hindistan cevizi şekeri
  • 10 gr kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı vanilya ezmesi veya bir vanilya çubuğu
  • 100 gr un
  • 2 yemek kaşığı Hollanda kakaosu (20 gr)
  • 1 bardak çekirdekleri çıkarılmış kiraz

Sos için

  • 100 gr eritilmiş bitter çikolata
  • kiraz

Benzer Tarifler