İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Çikolatalı Bademli Pasta

Adımlar

  1. Prev1/4Next

    Hazırlık:

    Sert Viyana hamuru:


    Vanilya çubuğunu boydan boya kesip içini kazıyın. Unu, tereyağını, şekeri, yumurtayı ve vanilya çekirdeklerini yoğurarak yumuşak bir hamur hâline getirin. Hamuru düzleştirin, streç filmle sarın ve sertleşmesi için buzdolabında 30 dakika bekletin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hamuru 3 milimetre kalınlığında açın ve 20 santimetre çapında bir yuvarlak kesin. Kızarana kadar 12 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
  2. Prev2/4Next

    Çikolatalı kek:

    Fırını 200 dereceye ayarlayın. Tereyağını eritin. Yumurtayla şekeri hafifçe çırpın. Un, kakao tozu ve ardından erimiş tereyağı ekleyin. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dökün ve 10 dakika pişirin. Sonra keki soğumaya bırakın.
  3. Prev3/4Next

    Kirazlı brendili krema:

    Vanilya çubuğunu boydan boya kesip içini kazıyın. Sütü, vanilya çekirdeklerini ve şekerin yarısını bir tencereye koyup kaynatın. Kalan şekerle yumurtanın sarısını hafifçe çırpın ve un ekleyin. Yumurta karışımına biraz süt koyun, sonra hepsini tencereye alın ve iyice karıştırın. Pasta kremasını kaynatın ve kısık ateşte 5 dakika pişirin. Pasta kremasını streç filmle örtüp soğumaya bırakın. Tereyağıyla şekeri hafifçe çırpın. Pasta kremasını kirazlı brendiyle yumuşayana kadar çırpın ve tereyağını ekleyin.
  4. Prev4/4Next

    Süsleme:

    Kekin üstüne yarım santimetre kalınlıkta kirazlı brendili kremadan sürün. Sonra keki uzunlamasına 1 ila 4,5 santimetrelik dilimlere bölün. Sert Viyana hamurunun üstüne çilek reçeli sürün. Kek dilimlerini yuvarlayın ve sert Viyana hamurunu tamamen kaplayacak şekilde spiral hâline getirin. Şekillerini korumak için 20 santimetrelik pasta kalıbını yerleştirin. Pastanın üstünü kalan kirazlı brendili kremayla kaplayın. Artan kremayı tırtıklı başlıklı bir krema torbasına doldurun. Badem ezmesini yuvarlak şeklinde açın, 20 santimetrelik bir yuvarlak kesin ve tereyağlı kremanın üstüne yerleştirin. Kuru bir tavada bademi kızartın ve soğumaya bırakın. Çikolatayı 40 derecede benmari usulü eritin ve üçte ikisini tezgaha dökün. Çikolatayı palet bıçağıyla 26 dereceye gelene kadar karıştırın. Soğuyan çikolatayı kalan çikolataya katın ve iyice karıştırın. Çikolatayı badem ezmesinin üstüne dökün, baklava şeklinde kesin ve çikolatayı donmaya bırakın. Pastanın üstüne tereyağlı kremadan süsler sıkın, bademli kurabiyeler ve bademlerle süsleyin.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Rudolph van Veen