Çikolatalı Bademli Pasta

Çikolatalı Bademli Pasta

Hazırlanış

Hazırlık:

Sert Viyana hamuru:


Vanilya çubuğunu boydan boya kesip içini kazıyın. Unu, tereyağını, şekeri, yumurtayı ve vanilya çekirdeklerini yoğurarak yumuşak bir hamur hâline getirin. Hamuru düzleştirin, streç filmle sarın ve sertleşmesi için buzdolabında 30 dakika bekletin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hamuru 3 milimetre kalınlığında açın ve 20 santimetre çapında bir yuvarlak kesin. Kızarana kadar 12 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Çikolatalı kek:

Fırını 200 dereceye ayarlayın. Tereyağını eritin. Yumurtayla şekeri hafifçe çırpın. Un, kakao tozu ve ardından erimiş tereyağı ekleyin. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dökün ve 10 dakika pişirin. Sonra keki soğumaya bırakın. Kirazlı brendili krema:

Vanilya çubuğunu boydan boya kesip içini kazıyın. Sütü, vanilya çekirdeklerini ve şekerin yarısını bir tencereye koyup kaynatın. Kalan şeker

Malzemeler

Sert Viyana hamuru için:

  • 150 gram un
  • 100 gram tereyağı
  • 150 gram pudra şekeri
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 1 yarım yumurta

Çikolatalı kek için:

  • 50 gram tereyağı
  • 6 adet yumurta
  • 190 gram şeker
  • 190 gram un
  • 1 yemek kaşığı toz kakao

Kirazlı brendili krema için:

  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 50 gram şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 250 gram yumuşak tereyağı
  • 60 mililitre kirazlı brendi
  • 60 gram pudra şekeri

Süsleme için:

  • 25 yemek kaşığı çilek reçeli
  • 100 gram badem ezmesi
  • 100 gram çikolata
  • 100 gram dilimlenmiş badem
  • 12 adet bademli kurabiye

Benzer Tarifler