İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Çikolatalı Bezeler

Oylama 0/5
Bezeler:

Fırını önceden 210 dereceye ısıtın.

Bir tencerede su, süt, tereyağı ve tuzu kaynatın. Unu ekleyip 5 dakika pişirin. Tencereyi ocağın üstünden alıp yumurtaları tek tek ekleyin.

Karışımı düz uçlu bir krema torbasına doldurun. Karışımı, bir fırın kağıdının üstüne iri bezeler hâlinde sıkıp, bezeleri hafif kahverengileşinceye dek, 25 dakika fırında pişirin.

Krema ve şekeri sertleşene kadar karıştırıp, karışımı düz uçlu bir krema torbasına doldurun.

Bezelerin altına delik açıp kremayı içine doldurun. Bezeleri, süsleme için hazırladığınız karışıma batırıp soğuk bir ortamda dinlendirin.

Süsleme:

Bir tencere suyla şekeri kaynatıp çikolatayı ekleyin. 

Karışımı, 110 derecede kaynatıp ardından süzün. Karışımın üçte birini tezgahın üstüne dökün, sertleşip rengi açılana dek spatulayla karıştırın. Koyu renkli karışımı, tenceredeki karışıma ekleyin, iyice karıştırın ve spatulayla uyguladığınız işlemi tekrarlayın.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen