Tarif

Bezeler:

Fırını önceden 210 dereceye ısıtın.

Bir tencerede su, süt, tereyağı ve tuzu kaynatın. Unu ekleyip 5 dakika pişirin. Tencereyi ocağın üstünden alıp yumurtaları tek tek ekleyin.

Karışımı düz uçlu bir krema torbasına doldurun. Karışımı, bir fırın kağıdının üstüne iri bezeler hâlinde sıkıp, bezeleri hafif kahverengileşinceye dek, 25 dakika fırında pişirin.

Krema ve şekeri sertleşene kadar karıştırıp, karışımı düz uçlu bir krema torbasına doldurun.

Bezelerin altına delik açıp kremayı içine doldurun. Bezeleri, süsleme için hazırladığınız karışıma batırıp soğuk bir ortamda dinlendirin.

Süsleme:

Bir tencere suyla şekeri kaynatıp çikolatayı ekleyin. 

Karışımı, 110 derecede kaynatıp ardından süzün. Karışımın üçte birini tezgahın üstüne dökün, sertleşip rengi açılana dek spatulayla karıştırın. Koyu renkli karışımı, tenceredeki karışıma ekleyin, iyice karıştırın ve spatulayla uyguladığınız işlemi tekrarlayın.

Malzemeler

Beze karışımı için:

  • 100 mililitre su
  • 100 mililitre süt
  • 100 gram tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 100 gram un
  • 4 adet yumurta

Harç için:

  • 350 mililitre krema
  • 35 gram şeker

Süsleme için:

  • 90 gram su
  • 225 gram şeker
  • 190 gram bitter çikolata

Benzer Tarifler