Çikolatalı Cannoli

Çikolatalı Cannoli

Tarif

İpeksi çikolatalı grappa’lı ricotta ile doldurulmuş gevrek makarna tüpleri

Cannoli harikadır. Geleneksel olarak benimkinden daha büyükler ve meyve şekerlemesi, kuruyemiş ve çikolata parçaları içerirler. Ancak ben biraz daha narin bir şey yapmak istedim ve burada kahraman dolgu malzememiz ricotta. İnternetten metal cannoli kalıpları satın almanız faydalı olacaktır – kullanmadan önce çapları 2 cm olacak şekilde sıkıştırmanız yeterlidir.

Büyük bir kasede 1 yumurtayı tatlı şarap ve 3 yemek kaşığı yağ ile çırpın. Unu (hepsine ihtiyacınız olmayabilir) bir hamur topu oluşana kadar yavaş yavaş ekleyin. Birkaç dakika ya da pürüzsüz ve ipeksi olana kadar yoğurun. Streç filme sarıp 1 saat dinlenmeye bırakın.

Ayçiçek yağını orta-yüksek ateşte büyük, sağlam bir tavaya dökün ve termometrede 180°C'yi görene kadar bekleyin. Bu arada hamuru yaklaşık 4 cm çapında büyük bir sosis şeklinde yuvarlayın. Hamurun geri kalanını temiz nemli bir bez ile örtüp, ½ cm kalınlığında dilimleyin ve bir top haline getirin. Ardından un serpilmiş bir yüzeyde 2 mm kalınlığında düzleştirin. Metal cannoli kalıplarınızı hafifçe unlayın (veya hafifçe yağlanmış kuru cannelloni tüpleri kullanın). Ardından her birinin etrafına hamuru daire şeklinde sarın ve kenarlarını çırpılmış yumurta ile birleştirerek kapatın. Gruplar halinde çalışarak, hafif altın rengi olana kadar dikkatlice sadece 1 dakika sıcak yağa bırakın. 3 dakika boyunca süzülmesi için mutfak kağıdı serilmiş bir tabağa koyun, ardından kalıpları sıkın ve cannoli'yi yavaşça kaydırın. Tüm hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın.

Çikolatayı eritin. Fındıkları havanda iyice dövün. Ricotta'yı süzün, ardından vanilya çekirdekleri, bal, kakao ve grappa ile pürüzsüz olana kadar mutfak robotunda çekin. Karışımı yıldız başlıklı bir sıkma torbasına dökün ve gerginlik vermek için torbayı bükün, ardından dolguyu cannoli'nin içine sıkın. Üzerlerine çikolata gezdirin, fındık serpin ve servis edin.

KALORİ

YAĞ

DOYMUŞ YAĞ

PROTEİN

KARBONHİDRAT

ŞEKER

TUZ

LİF

192kcal

12.1g

4g

5.1g

15.9g

7.7g

0.1g

0.6g

Malzemeler

  • 2 büyük serbest dolaşan tavuk yumurtası
  • 60 ml tatlı şarap veya Marsala
  • zeytinyağı
  • 250 gr sade veya 00 un, ek olarak serpmek için
  • 1 litre ayçiçek yağı, kızartmak için
  • 200 gr bitter çikolata (%70)
  • 100 gr kavrulmuş fındık
  • 600 gr ricotta peyniri
  • 1 tatlı kaşığı vanilya çekirdeği
  • 2 yemek kaşığı akışkan bal
  • 2 dolu tatlı kaşığı kaliteli kakao
  • 1 yemek kaşığı grappa

Benzer Tarifler