Çikolatalı Ganajlı Tart

Çikolatalı Ganajlı Tart
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Cuma 30 Ekim saat 11:30 | Cuma 30 Ekim saat 16:40

Tarif

Fırını önden 175 dereceye ısıtın. Hamuru yapın: Bir mutfak robotunda, bademler un haline gelene kadar çekin. Şeker, un ve tuz ekleyin. Birleşene kadar karıştırmaya devam edin. Büyük tereyağ topakları oluşmasına izin vermeden paçacıklar halinde olana kadar tereyağını ekleyin (hamur parmaklarla sıkıştırıldığında birbirine yapışmalıdır).

Hamuru hemen çıkarılabilir tabanlı 23 cm’lik bir tart kalıbına aktarın. Bir ölçü kabı kullanarak, hamuru kalıbın dibine ve yanlarına eşit şekilde bastırın.

Fırının ortasında, altın rengi olana ve sertleşene kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Tamamen soğuması için yaklaşık 1 saat tel bir ızgaraya aktarın.

Ganajı hazırlayın: Çikolatayı geniş bir karıştırma kabına koyun. Küçük bir tencerede kremayı kaynatın. Sıcak kremayı bir elekten geçirerek çikolatanın üzerine dökün. Dokusu pürüzsüz ve kremamsı olana kadar karıştırın. Vanilyayı ekleyin.

Çikolata karışımını soğutulmuş tart tabanının ortasına dökün (çikolata topaklıysa, elekten geçirin). Donana kadar yaklaşık 2 saat dışarıda veya 1 saat buzdolabında bekletin. İsterseniz çırpılmış krema ile servis edin.

Malzemeler

3 çorba kaşığı blanşe edilmiş, çekilmiş badem

6 çorba kaşığı şeker

1 1/4 su bardağı (kaşıkla alınmış ve silme) çok amaçlı un

1/4 tatlı kaşığı tuz

6 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı, soğuk ve küçük küplere bölünmüş

350 gr. bitter çikolata, parçalara ayrılmış

1 ¼ su bardağı ağır krema

1 tatlı kaşığı vanilya özü

Az tatlandırılmış çırpılmış krema, servis için (isteğe bağlı)

Benzer Tarifler