İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Çikolatalı Kremalı Kek

Oylama 0/5
Fırını önceden 170 dereceye getirin. Kek için 300 mililitre su kaynatıp kakaoyu ekleyin, karıştırın ve soğumasını bekleyin.

Un, şeker, tuz ve kabartma tozunu karıştırın. Vanilya çubuğunu kesip tohumlarını kazıyarak çıkarın. Unlu karışıma ekleyin. Yayık altı suyunu, yağı ve yumurtaları ekleyip pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırın. Ardından kakaolu suyu bu hamura ekleyin ve 1 saat dinlendirin.

Kek kalıbını tereyağıyla yağlayın. İçini pişirme kağıdıyla kaplayın ve hamuru dökün. Altın rengi alana kadar, yaklaşık 50 dakika pişirin ve piştikten sonra soğumaya bırakın. Kırıntılar kaldıysa saklayın.

Üst kreması için, tereyağını ve şekeri kabarana kadar birlikte çırpın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Kalan malzemeleri de ekleyin ve 4 dakika kadar ateşte bekletin. Kremayı kekin üstüne yayın. Kek kırıntılarıyla süsleyin.
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen