Tarif

Fırını önceden 170 dereceye getirin. Kek için 300 mililitre su kaynatıp kakaoyu ekleyin, karıştırın ve soğumasını bekleyin.

Un, şeker, tuz ve kabartma tozunu karıştırın. Vanilya çubuğunu kesip tohumlarını kazıyarak çıkarın. Unlu karışıma ekleyin. Yayık altı suyunu, yağı ve yumurtaları ekleyip pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırın. Ardından kakaolu suyu bu hamura ekleyin ve 1 saat dinlendirin.

Kek kalıbını tereyağıyla yağlayın. İçini pişirme kağıdıyla kaplayın ve hamuru dökün. Altın rengi alana kadar, yaklaşık 50 dakika pişirin ve piştikten sonra soğumaya bırakın. Kırıntılar kaldıysa saklayın.

Üst kreması için, tereyağını ve şekeri kabarana kadar birlikte çırpın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Kalan malzemeleri de ekleyin ve 4 dakika kadar ateşte bekletin. Kremayı kekin üstüne yayın. Kek kırıntılarıyla süsleyin.

Malzemeler

Kek için

  • 300 mililitre su
  • 90 gram kakao
  • 250 gram un
  • 500 gram şeker
  • 9 gram tuz
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 350 mililitre yayık altı suyu
  • 130 gram yer fıstığı yağı
  • 3 adet yumurta

Üst kreması için

  • 300 gram pudra şekeri
  • 200 gram siyah çikolata
  • 100 gram taze krema

Ek malzemeler

Benzer Tarifler