Çikolatalı Kremalı Tart

Çikolatalı Kremalı Tart
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Pazartesi 26 Ekim saat 06:50 | Pazartesi 26 Ekim saat 11:30

Tarif

Tabanı yapın: Fırını önden 175 dereceye ısıtın. Bir mutfak robotunda, toz haline gelecek şekilde gofretleri çekin. Tereyağı, şeker ve tuz ekleyin ve iyice birleşene kadar çekmeye devam edin. Karışımı 23 cm’lik oluklu bir tart kalıbının alt ve üst taraflarına sıkıca bastırın. Tabandan güzel kokular gelene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Tel bir ızgara üzerinde tamamen soğumaya bırakın.

Dolguyu yapın: Orta boy bir tencerede sütü, yumurta sarısını, şekeri ve mısır nişastasını orta-yüksek ateşte ısıtın, kaynayana kadar ara sıra çırpın. Isıyı orta seviyeye düşürün ve çikolatayı ekleyin. 4-5 dakika (kaynadıktan yaklaşık 2 dakika sonra) köpürene ve koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. Tuz ekleyin ve ocaktan alın. Vanilya veya burbon ilave edin. 2 veya 3 kez çırparak yaklaşık 10 dakika soğumaya bırakın.

Pişmiş ve soğutulmuş tabana pastacı kremasını dökün. Pastacı kremasının yüzeyine doğrudan bir parça streç filmi bastırın. Dolgu donana kadar 4 saat veya 1 güne kadar soğutun.

Glazürü yapın: Orta-yüksek hızda bir stand mikserle, yumuşak tepecikler oluşana kadar kremayı çırpın. Pudra şekerini ekleyin ve sert tepecikler oluşana kadar çırpın. Çırpılmış kremayı pastacı kremasını üzerine yayın. Servis etmeden hemen önce tartı çikolata parçalarıyla süsleyin.

Malzemeler

1 adet 23 cm'lik tart için;

 

Taban için:

225 gr çikolatalı gofret (35 gofret), parçalara ayrılmış

6 çorba kaşığı eritilmiş tuzsuz tereyağı

4 çorba kaşığı toz şeker

Bir tutam tuz

 

Dolgu için:

2 1/2 su bardağı süt

4 büyük yumurtanın sarısı

1/2 su bardağı toz şeker

1/4 su bardağı mısır nişastası

Kıyılmış 115 gr bitter çikolata (tercihen %61 kakao)

Bir tutam iri çekilmiş tuz

1 tatlı kaşığı saf vanilya özü veya burbon

 

Glazür için:

1 su bardağı ağır krema, soğutulmuş

1/4 su bardağı pudra şekeri

Çikolata parçaları, süslemek için

Benzer Tarifler