Çikolatalı Makarna - Murat

Çikolatalı Makarna - Murat

Tarif

İlk olarak yumurtaları büyük bir kasede çırpın. Ardından un, tuz ve çikolata rendesini ilave edin. Çatal yardımı ile karıştırın ve hamuru elinizle toparlayarak, top haline getirin. Hamurun sert, ancak ele yapışmayan ve yoğurulabilir kıvamda olması gerekiyor. Eğer hamur elinize yapışıyorsa, biraz daha un ekleyebilirsiniz. Hamuru hafif unlu bir zeminde 5-10 dakika kadar pürüzsüz olana dek yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru nemli bir havluya sarıp, 30 dakika dinlendirin.

Hamurunuz dinlendikten sonra hafif unlu bir zeminde iyice incelene kadar açın. Daha sonra sivri bir bıçakla ince şeritler halinde kesin ve bir havlu üzerinde 20 dakika daha dinlendirin.

Büyük bir tencerede su kaynatın. Çikolatalı makarnayı 3-4 dakika kadar pişirin ve süzgece döküp, suyunu süzün.

Makarnanın sosu için; ufak bir sahanda kremayı kaynama noktasına getirin. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp, küçük parçalar haline getirdiğiniz şeftali rendesini ilave edin. Devamlı karıştırarak, sosu çektirin. Çikolatalı makarnanız hazır! Makarnanızı arzu ettiğiniz gibi süsleyerek, sosuyla birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Malzemeler

  • 250 gram un
  • 3 yumurta
  • 200 gram sütlü çikolata rendesi
  • 200 gram krema
  • 1 adet şeftali
  • Tuz ve limon zest

Benzer Tarifler