İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Çikolatalı Marc de Hond Pastası

Adımlar

  1. Prev1/5Next

    Bademli bisküvi:

    Fırını önceden 220 dereceye ısıtın.

    Şekerin yarısıyla bademleri mutfak robotunda çekip yumurtaları ekleyin. Yumurta aklarını, kalan şekerlerle birlikte katılaşana dek çırpın. Tereyağını eritin. Tereyağını ve unu, bademli karışıma ekleyin, ardından yumurta aklarını dökün. Karışımı silikon örtüye döküp yayın. Bademli bisküviyi, kahverengileşene dek, 10-12 dakikalığına fırına verin.

    Bademli bisküviyi pişirdikten sonra, fırın kağıdının üstüne koyun. Silikon örtüyü alın ve bisküviyi soğumaya bırakın. Bademli bisküviden iki küçük, iki tane de büyük, halka şeklinde parça çıkarın.
  2. Prev2/5Next

    Panna cotta:

    Jelatini soğuk suda ıslatın. Çubuk vanilyayı uzunlamasına ikiye bölüp özünü çıkarın. Krema, vanilya çekirdeği, vanilya çubuğu ve şekeri kaynatın. Çubuk vanilyayı tencereden çıkarın. Jelatini sıkıp kremanın içine karıştırın. Karışımı, 12 santimlik yuvarlak kalıplara döküp dondurun.
  3. Prev3/5Next

    Çikolatalı mus:

    Su ve şekeri kaynatarak şerbet hazırlayın. Çikolatayı benmari usulü eritip yoğurt kıvamına gelene dek kremayla karıştırın. Yumurta sarılarını çırpın, sıcak şekerli şerbeti üstüne ekleyin ve yumurta sarılarını köpürene dek çırpın. Jelatini soğuk suya batırın. Jelatin eriyene dek suyu ısıtın. Yumurta sarısı karışımını, çikolatayı ve jelatini bir araya getirip krema hâline gelene dek karıştırın.
  4. Prev4/5Next

    Jöle:

    Su, şeker, krema ve toz kakaoyu, jöle koyulaşana kadar, 10 dakika kaynatın. Jelatini soğuk suya batırın. Tencereyi ocağın üstünden alın, jelatinin suyunu sıkıp şerbetin içinde eritin.
  5. Prev5/5Next

    Pasta:

    Pasta kalıbını yağlayın. Turta kalıbının tabanına, yuvarlak bisküvilerden birini yerleştirin. Kalıbı, yarıya kadar çikolata doldurun. Üstüne, küçük bisküvilerden birini koyup en üste donmuş panna cotta’yı koyun. Kalıbı, çikolatalı musla doldurun. Üstünü düzleştirip bir gece buzdolabında bekletin.

    Pastayı kalıbından çıkarın. Kakaolu jöleyi 40 dereceye kadar ısıtıp, donmuş pastanın üstüne dökün.

    Pastanın buzları çözülünce, istediğiniz şekilde süsleyin.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Rudolph van Veen