Çikolatalı Marc de Hond Pastası

Çikolatalı Marc de Hond Pastası

Hazırlanış

Bademli bisküvi:

Fırını önceden 220 dereceye ısıtın.

Şekerin yarısıyla bademleri mutfak robotunda çekip yumurtaları ekleyin. Yumurta aklarını, kalan şekerlerle birlikte katılaşana dek çırpın. Tereyağını eritin. Tereyağını ve unu, bademli karışıma ekleyin, ardından yumurta aklarını dökün. Karışımı silikon örtüye döküp yayın. Bademli bisküviyi, kahverengileşene dek, 10-12 dakikalığına fırına verin.

Bademli bisküviyi pişirdikten sonra, fırın kağıdının üstüne koyun. Silikon örtüyü alın ve bisküviyi soğumaya bırakın. Bademli bisküviden iki küçük, iki tane de büyük, halka şeklinde parça çıkarın. Panna cotta:

Jelatini soğuk suda ıslatın. Çubuk vanilyayı uzunlamasına ikiye bölüp özünü çıkarın. Krema, vanilya çekirdeği, vanilya çubuğu ve şekeri kaynatın. Çubuk vanilyayı tencereden çıkarın. Jelatini sıkıp kremanın içine karıştırın. Karışımı, 12 santimlik yuvarlak kalıplara

Malzemeler

Bademli bisküvi için:

  • 115 gram badem
  • 130 gram şeker
  • 150 gram yumurta
  • 100 gram yumurta beyazı
  • 20 gram tereyağı
  • 25 gram un

Panna cotta için:

  • 2 adet jelatin yaprağı
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 250 gram krema tozu
  • 20 gram şeker

Çikolatalı mus için:

  • 125 gram su
  • 125 gram şeker
  • 250 gram bitter çikolata
  • 900 gram krema
  • 150 gram yumurta sarısı
  • 6 adet jelatin yaprağı

Kakaolu jöle için:

  • 280 gram su
  • 360 gram şeker
  • 260 gram krema
  • 120 gram toz kakao
  • 6 adet jelatin yaprağı

Benzer Tarifler