Tarif

Hamuruyla başlayın. Badem ve hurmaları ezin. Hindistan cevizi parçalarını ve Hindistan cevizi yağını ekleyin. Hamuru düzgün bir şekilde kelepçeli bir kalıbın zeminine bastırın.

Harcı hazırlayın. Kajuları geceden suda bekletin. Muz ekleyin ve el blenderi yardımıyla pürüzsüz kıvama getirin. Hindistan cevizi yağı, agave şurubu, bal, vanilya aroması ve su ekleyin.

Harcı iki parçaya bölün. Bir kısmına kakao ve tuz ekleyip pürüzsüz hâle gelinceye dek karıştırın. Diğer kısma da meyveleri ekleyin ve bunu da pürüzsüz hâle gelinceye dek karıştırın.

Hamurun üzerine önce kakaolu harcı, sonra da meyveli harcı sürün. Keki buzlukta soğutun. Servis etmeden önce oda sıcaklığında hafif erimeye bırakın. Meyvelerle süsleyin.

Malzemeler

Hamuru için:

  • 35 gram badem
  • 30 gram hurma
  • 30 gram Hindistan cevizi rendesi
  • 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
  • eritilmiş

Kakaolu harç için:

  • 135 gram kaju fıstığı
  • 2 adet muz
  • 300 mililitre Hindistan cevizi yağı
  • 50 mililitre agave şurubu
  • 50 mililitre bal
  • 1.5 yemek kaşığı vanilya aroması
  • 25 mililitre su
  • 5 yemek kaşığı kakao
  • 1 çeyrek tatlı kaşığı tuz

Meyveli harç için:

  • 135 gram dondurulmuş yaban mersini
  • frambuaz
  • çilek ve kızılcık

Süslemek için:

  • 1 miktar Kızılcık
  • dondurulmuş
  • 1 miktar taze yaban mersini ve frambuaz
  • 1 miktar kurt üzümü

Benzer Tarifler