Tarif

Mini kekler için fırınınızı önceden 180 dereceye ısıtın. Unu, kakao tozunu ve kabartma tozunu bir kaba eleyerek koyun. Şekeri ve tuzu çırpın. Başka bir kapta yumurta, süt, ayçiçeği yağı ve vanilyayı karıştırın. İki karışımı birbirine ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar kısık ateşte karıştırın. Sonra sulu hamur harvını 10 saniye daha yüksek ateşte pişirin. Mini kek kalıplarını tepsiye dizin ve ¾ oranında hamur harcıyla doldurun. 25 dakika boyunca mini kekleri pişirin.

Çikolatalı krema için tereyağını pudra şekeriyle çırpıp pasta kremasının içine karıştırın. Karıştırırken erimiş çikolatayı kremaya ekleyin. Fazla uzun süre karıştırmayın. Çikolata kıvamını bulunca bırakın.

Garnitür için çikolatalı kremayı mini keklerin üstüne düzensiz olarak yayın veya kremayı küçük uçlu bir torbaya koyup mini keklerin üstüne küçük krema topları yapın. Hafifçe kakao serpin. Krema sıkma torbalarına beyaz ve siyah çikolata koyun. Beyaz çikolatalarla mini keklerin üstüne göz yapın, siyah çikolatayla da göz bebeği yapın. Ağız kısmı için de çikolatalı bir bisküvi koyun.

Malzemeler

Mini kekler için

  • 140 gram un
  • 50 gram kakao tozu
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 220 gram şeker
  • 1 miktar tuz
  • 1 adet yumurta
  • 180 mililitre süt
  • 60 mililitre ayçiçeği yağı
  • 1 yemek kaşığı vanilya özütü

Çikolatalı krema için

  • 250 gram tereyağı
  • 60 gram pudra şekeri
  • 250 gram hamur kreması
  • 150 gram erimiş siyah çikolata

Garnitür için

  • 30 gram kakao
  • 100 gram erimiş beyaz çikolata
  • 50 gram erimiş siyah çikolata
  • 12 adet mini çikolatalı bisküvi

Benzer Tarifler