İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Çikolatalı Mini Kekler

Oylama 0/5
Mini kekler için fırınınızı önceden 180 dereceye ısıtın. Unu, kakao tozunu ve kabartma tozunu bir kaba eleyerek koyun. Şekeri ve tuzu çırpın. Başka bir kapta yumurta, süt, ayçiçeği yağı ve vanilyayı karıştırın. İki karışımı birbirine ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar kısık ateşte karıştırın. Sonra sulu hamur harvını 10 saniye daha yüksek ateşte pişirin. Mini kek kalıplarını tepsiye dizin ve ¾ oranında hamur harcıyla doldurun. 25 dakika boyunca mini kekleri pişirin.

Çikolatalı krema için tereyağını pudra şekeriyle çırpıp pasta kremasının içine karıştırın. Karıştırırken erimiş çikolatayı kremaya ekleyin. Fazla uzun süre karıştırmayın. Çikolata kıvamını bulunca bırakın.

Garnitür için çikolatalı kremayı mini keklerin üstüne düzensiz olarak yayın veya kremayı küçük uçlu bir torbaya koyup mini keklerin üstüne küçük krema topları yapın. Hafifçe kakao serpin. Krema sıkma torbalarına beyaz ve siyah çikolata koyun. Beyaz çikolatalarla mini keklerin üstüne göz yapın, siyah çikolatayla da göz bebeği yapın. Ağız kısmı için de çikolatalı bir bisküvi koyun.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen