Tarif

Tencereye 2,5 litre kadar sıcak su koyup içine çubuk tarçın ve karanfili atın. Böylece su aroma kazanacaktır.

Misket limonu ve normal limonun kabuklarından birer parça kesin. Bu parçaları da suyun içine atın.

Bitter çikolatayı bıçakla keserek ufaltın ve bir kasenin içine koyun.

Derince bir tava veya tencereyi ateşe koyup içine pirinçlerin yapışmasını önlemek için çok az zeytinyağı dökün. Bir peçete yardımıyla yağı tavaya iyice dağıtın.

Tavanın içine pirinci döküp karıştırarak pirinci kavurun. Bu işlemi çok uzun tutmayın, aksi takdirde pirinçler yanacaktır.

Pirinçler ısınınca aromalı sıcak sudan bir kepçe alıp pirincin içine ekleyin ve karıştırarak pirinçlerin suyu çekmesini sağlayın. (Arborio pirinci baldo pirinç gibi suyun hepsi bir anda eklenip demlendirilerek değil bu şekilde kepçe kepçe eklenip karıştırılarak pişirilir. )

Pirinç suyunu çektikçe kepçeyle yenisini ekleyip karıştırarak pişirme işlemini sürdürün. (Bu pirinci pişirirken su oranı 1 su bardağı pirince 5 - 6 su bardağı su şeklindedir. ) Piştiği zaman pirinç dişe gelir kıvamda, sert değil ama dişe de yapışmayacak şekilde olmalıdır.

Pirinç pişince altını kapatın ve içine tereyağını ekleyip yağ eriyinceye kadar karıştırın. Çikolatayı da ilave edin ve eriyinceye dek karıştırma işlemine devam edin.

Misket limonunun kabuğundan bir parça daha kesip kıl gibi incecik doğrayın.

Çikolata eriyince risottodan 1 kepçe alıp servis tabağına koyun. Tabağın altına vurarak risottoyu tabağa iyice yayın. İnce kesilmiş misket limonu kabuklarıyla süsleyin. Üzerine tadını biraz hafifletmek için 1 yemek kaşığı krema gezdirin, 1 tutam da pul biber serpiştirin. En son da üzerine limonun kabuğundan rendeleyip servis edin.

Malzemeler

  • 3 litre kadar sıcak su
  • 2 adet tarçın çubuğu
  • 3 adet karanfil
  • 1 adet misket limonu
  • 1 adet limon
  • 2 su bardağı Arboria pirinci
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 150 gram bitter çikolata
  • 1 ölçü krema
  • 1 tutam pul biber

Benzer Tarifler