Çikolatalı Şarlot Pasta

Çikolatalı Şarlot Pasta
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Çarşamba 20 Ocak saat 05:05 | Çarşamba 20 Ocak saat 06:55

Tarif

Dolgu: Çikolatayı orta boy ısıya dayanıklı bir kaseye koyun. Küçük bir kasede 2 yemek kaşığı sütün üzerine jelatini serpin. Yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika bekletin. Başka bir orta boy kasede yumurta sarılarını ve toz şekeri çırpın.

1/4 su bardağı krema ve kalan 1/4 su bardağı sütü orta ateşte orta boy bir tencerede kaynatın. Krema karışımının üçte birini sürekli çırparak yumurta sarısı karışımına ekleyin. Kalan krema karışımını, sürekli çırparak yavaş, sabit bir akışta ekleyin. Tencereye geri alın. Orta ateşte, krema bir kaşığın arkasını kaplayana kadar, yaklaşık 3 dakika karıştırarak pişirin. Ateşten alın ve jelatin karışımını ekleyin ve karıştırın. Karışımı ince gözenekli bir elekten geçirerek çikolataların olduğu kaseye süzün. Çikolatalar yumuşayana kadar 1 dakika bekletin. Pürüzsüz olana kadar karıştırın. Kabuk oluşmasını önlemek için doğrudan yüzeye bastırarak streç filmle örtün. Tamamen soğumaya bırakın.

Kalan 3/4 su bardağı kremayı yumuşak tepecikler oluşana kadar çırpın ve yavaşça dolgunun içine katlayarak ekleyin. birleştirmeye hazır olana kadar  (1 güne kadar) soğutun.

Kedidili ve Kek Katları: Fırını önden 175 dereceye ısıtın. Bir kalem ve cetvel kullanarak, kedidili ve kek katmanları için kılavuz olacak bir şablon yapın. Bir pişirme kağıdı parçasına, birbirinden 9 cm aralıklı iki paralel çizgi çizin. İkinci bir pişirme kağıdının üzerinde 12,5 cm’lik üç daire çizin. Her bir pişirme kağıdı parçasını çizdiğiniz tarafı aşağı gelecek şekilde kenarsız bir fırın tepsisine yerleştirin. Orta boy bir kasede un ve 1/4 su bardağı kakaoyu birlikte eleyin.

Çırpma teli takılı bir mikser kasesinde, yumurta beyazları, tuz ve vanilyayı orta hızda köpürene kadar çırpın. Hızı yükseğe çıkarın ve yavaş yavaş 1/2 su bardağı toz şeker ekleyin, sert, parlak tepecikler oluşana kadar, yaklaşık 3-5 dakika çırpın. Çırpma aparatı takılı ayrı bir kasede yumurta sarılarını kalan 1/4 su bardağı toz şekerle yaklaşık 2 dakika kalın ve soluk sarı rengi olana kadar çırpın. Yumurta-sarısı karışımını yavaşça yumurta beyazı karışımına katlayarak ekleyin. Ardından üç seferde un karışımına katlayarak ekleyin. 1 cm’lik yuvarlak başlık takılı bir sıkma torbasına aktarın.

Kedidillerini çapraz şekilde, 6 mm aralıklarla (yaklaşık 41 cm gerekir), ardından kek diskleri için her dairenin ortasından başlayıp ve şablonun kenarına ulaşana kadar dışa doğru spiral şeklinde olacak şekilde hazırlanan şablonlara sıkın. Kalan 1 yemek kaşığı kakao ve pudra şekerini birlikte çırpın. Kek disklerinin üzerine eleyin. Kedidili ve kek diskleri sert ve esnek olana kadar, yaklaşık 14 dakika pişirin. Pişirme kağıtlarını tel raflara aktarın. Tamamen soğumaya bırakın.

Birleştirme: Pişirme kağıdı koyduğunuz bir fırın tepsisine 15 x 6 cm’lik bir kek halkası yerleştirin. Halkanın içini kaplamak için 51 x 6 cm’lik bir pişirme kağıdı yerleştirin. Rom ve toz şekeri küçük bir tencerede kaynatın, şeker eriyene kadar karıştırın. Ateşten alın. Kedidillerini oval kenarları dışarı bakacak şekilde halkanın içine dik olarak yerleştirin (sıkıca oturacak kadar kullanın). Halkanın altına bir kat kek yerleştirin. Kedidilleri ve keki rom şurubu ile fırçalayın. Çikolata dolgusunun yarısını kek halkasına dökün ve üstüne ikinci bir kek katı koyun. Keke fırça yardımıyla şurup sürün ve üzerine kalan çikolata dolgusunu dökün. En üste son kek katını yerleştirin ve şurup sürün. Katılaşana kadar en az 4 saat veya gece boyunca soğutun.

Malzemeler

Dolgu

  • 140 gr tatlı çikolata (% 55-61)
  • 1/2 tatlı kaşığı aromasız jelatin
  • 1/4 su bardağı artı 2 yemek kaşığı tam yağlı süt
  • 2 büyük yumurta sarısı
  • 1/4 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı krema

 

Kedidili ve Kek Katları

  • 1 su bardağı artı 2 yemek kaşığı ağartılmamış çok amaçlı un
  • 1/4 fincan artı 1 yemek kaşığı Hollanda usulü kakao tozu, bölünmüş
  • 6 büyük yumurta, ayrılmış
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri



Birleştirme

  • 1/3 su bardağı koyu rom
  • 1/3 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı krema
  • 1/4 su bardağı pudra şekeri
  • Süslemek için sütlü çikolata parçaları

Benzer Tarifler