Hazırlanış

Hazırlık:

Kek:


Fırını 170 dereceye getirin. Fındıkları ve bademleri fırında kızartın. Vanilya çubuğunu boydan boya kesin ve içini kazıyın. Tereyağını eritin ve siyah birayı ekleyin. Tencereyi ocaktan alın, vanilya çekirdekleriyle şekeri katın. Bir kapta unu, kakao tozunu ve kabartma tozunu bir çırpıcıyla karıştırın. Fındıkla bademi iyice dövün, bir tutam tuzla birlikte un karışımına ekleyin. Birayı, yayık altı suyunu ve yumurtayı katın. Pasta kalıbını yağlayın ve pişirme kağıdı yerleştirin. Karışımı kalıba dökün ve keki 60 dakika pişirin. Sonra soğumaya bırakın ve kalıptan çıkarın. Krem peynirli krema:

Tereyağıyla pudra şekerini çırpıp kabartın ve krem peyniri ekleyin. Krem peynirli kremayla kekin üstünü ve kenarlarını kaplayın. Kekin üstüne kakao tozu serpin. Süsleme:

Çikolatayı benmari usulü 40 derecede eritin ve üçte ikisini tezgaha dök

Malzemeler

Kek için:

  • 100 gram fındık
  • 100 gram dilimlenmiş badem
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 250 gram tereyağı
  • 250 mililitre siyah bira
  • 200 gram şeker
  • 280 gram un
  • 80 gram toz kakao
  • 3 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 200 gram açık esmer pudra şekeri
  • 140 mililitre yayık altı suyu
  • 2 adet yumurta

Krem peynirli krema için:

  • 180 gram tereyağı
  • 180 gram pudra şekeri
  • 180 gram oda sıcaklığında krem peynir

Süsleme için:

  • 200 gram beyaz çikolata
  • 2 yemek kaşığı toz kakao

Benzer Tarifler