İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Çikolatalı Siyah Biralı Pasta

Adımlar

  1. Prev1/3Next

    Hazırlık:

    Kek:


    Fırını 170 dereceye getirin. Fındıkları ve bademleri fırında kızartın. Vanilya çubuğunu boydan boya kesin ve içini kazıyın. Tereyağını eritin ve siyah birayı ekleyin. Tencereyi ocaktan alın, vanilya çekirdekleriyle şekeri katın. Bir kapta unu, kakao tozunu ve kabartma tozunu bir çırpıcıyla karıştırın. Fındıkla bademi iyice dövün, bir tutam tuzla birlikte un karışımına ekleyin. Birayı, yayık altı suyunu ve yumurtayı katın. Pasta kalıbını yağlayın ve pişirme kağıdı yerleştirin. Karışımı kalıba dökün ve keki 60 dakika pişirin. Sonra soğumaya bırakın ve kalıptan çıkarın.
  2. Prev2/3Next

    Krem peynirli krema:

    Tereyağıyla pudra şekerini çırpıp kabartın ve krem peyniri ekleyin. Krem peynirli kremayla kekin üstünü ve kenarlarını kaplayın. Kekin üstüne kakao tozu serpin.
  3. Prev3/3Next

    Süsleme:

    Çikolatayı benmari usulü 40 derecede eritin ve üçte ikisini tezgaha dökün. Palet bıçağıyla çikolatayı 26 dereceye gelene kadar karıştırın. Soğuyan çikolatayı kalan çikolataya ekleyin, iyice ve hızlıca karıştırın. Streç filme kakao tozu serpin ve üstüne ılınan çikolatayı dökün. Soğuk bir yerde çikolatayı donmaya bırakın. Sonra çikolatayı parçalayın ve kekin kenarlarını süsleyin.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Rudolph van Veen