Tarif

Fırını 170 dereceye getirin. Bir kasede yumurta akıyla şekerin üçte birini, sertleşene kadar çırpın. Kalan şekerle suyu 121 dereceye getirerek kaynatın. Şekerli suyu yumurta akına yavaş yavaş karıştırın ve soğuyana kadar çırpın. Çikolatayı küçük parçalara ayırın ve benmari usulü eritin. Çikolatayı karışıma koyun ve bunu tırtıklı başlıklı bir krema torbasına doldurun. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine kremayı S harfleri şeklinde sıkın. S şeklindeki kurabiyeleri 15 dakika pişirin. Fırın kapağını tamamen kapatmayın, arasına tahta kaşık gibi bir engel koyun.

Malzemeler

  • 3 adet yumurta beyazı
  • 200 gram şeker
  • 60 mililitre su
  • 100 gram bitter çikolata

Benzer Tarifler