İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Çikolatalı ve Fıstıklı Kandırmaca Dondurma

Oylama 0/5
İçinde su kaynayan tencerenin üzerine ısıya dayanıklı bir kap yerleştirin. Kabın zeminin kaynayan suya değmemesine özen gösterin. (benmari usulü) Çikolatayı parçalara kesin ve çikolata parçalarını kaseye koyup buharda erimesini sağlayın. Ara ara spatula yardımıyla karıştırın. Eriyen çikolatayı buharın üzerinden alın. Karıştırarak hafif havalandırın.

Ayrı bir kaseye yumurtaları kırın ve şekerini ekleyip çırpın. Çırpma işlemini sürdürerek yavaş yavaş çikolatalı karışımı yumurtalı karışıma ilave edin.

Taze vanilya çubuğunun içinden tohumlarını bir bıçak yardımıyla çıkartın. Kremayı bir kaseye koyup yüksek hızdaki mikser yardımıyla iyice kabarıncaya kadar çırpın. Bu işlemi yaparken içine vanilya tohumlarını da katın. Kremayı spatula yardımıyla yavaşça yumurtalı çikolatalı karışımın içine katın. Karıştırın. Havadar yapısını kaybetmemesi için kremayı bir anda karışımın içine dökmeyin.

Uzun bir kek kalıbına 2 kat streç film serin. En son üzerini de örtmek için dışarıda fazladan pay bırakmaya özen gösterin. Kek kalıbının içine biraz Antep fıstığı dağıtın. Bir miktarını da karışımın içerisine ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı streç film serili kek kalıbına dökün. Kek kalıbını tutup hafifçe vurun. İçindeki hava kabarcıklarını önlemiş olacaksınız. Streç filmin fazla kalan kısmını karışımın üzerini örtecek şekilde kapatın.

Bir gece boyunca buzlukta dondurun. İster dilimleyerek ister bütün halde servis edin. Üzerine biraz daha Antep fıstığı serpiştirin. Biraz da beyaz çikolata ve mandalina kabuğu rendeleyin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Program:
Aşçı: Gabriele Sponza