Tarif

Vanilyalı dondurmayı dolaptan alın ve hızlı bir şekilde dondurma kaşığı yardımıyla dondurmadan 6 adet top çıkartın. (dilerseniz daha fazla da yapabilirsiniz) Bu topları dondurma çubuklarına saplayın. Dondurmanın eriyip şeklinin bozulmamasına özen gösterin.  Topları hazırladıktan sonra buzluğa kaldırın. 1 gün veya en az 1 saat kadar buzlukta dondurun.

3 ayrı tencereye 2-3 parmak kadar su koyup kaynatın.

Bu tencerelerin üzerine benmari yapmak için ısıya dayanıklı çukurca kaplar yerleştirin. Dilerseniz benmari kabı da kullanabilirsiniz. Kapların diplerinin su ile temas etmemesine özen gösterin. Aksi takdirde içinde eriteceğiniz çikolatalar yanacaktır.

Sütlü çikolata, bitter çikolata ve beyaz çikolataları ayrı ayrı benmari kaselerine koyun. Ateşin altını kısın ve erimeye bırakın.

Havanda sırasıyla ayrı ayrı ceviz, antep fıstığı ve mısır gevreğini dövün. Her birini birer kaba ya da düz bir zemine yan yana dökün.

Çikolatalar eriyince iyice donmuş olan vanilyalı dondurma toplarını buzluktan çıkartın ve 2şerli gruplar halinde sırasıyla beyaz çikolata ve mısır gevreğine, sütlü çikolata ve antep fıstığına, bitter çikolata ve cevize batırarak dondurma toplarını düz bir tabağa yerleştirin. Bu işlemleri de dondurmanın erimemesi için olabildiğince hızlı yapmaya özen gösterin. Dondurma toplarını tekrar buzluğa kaldırın. 1 saat kadar buzlukta dondurun. Servis edin.

Malzemeler

  • 500 gram vanilyalı dondurma
  • 150 gram bitter kuvertür çikolata
  • 150 gram sütlü kuvertür çikolata
  • 150 gram beyaz kuvertür çikolata
  • 2 yemek kaşığı ceviz
  • 2 yemek kaşığı Antep fıstığı
  • 2 yemek kaşığı sade mısır gevreği

Benzer Tarifler