Tarif

Kurabiye:

Fırını önceden 180 derecede ısıtın.

Yumurta akları, şeker ve bir tutam tuzu sertleşene dek çırpın. Badem unuyla pudra şekerini karıştırın. Çubuk vanilyayı boylamasına ikiye bölüp özünü çıkarın, una katın. Badem–şeker karışımını, yumurta aklarına ekleyin. Un ve vanilya karışımını da eleyerek ekleyin.
Hepsini dikkatlice karıştırın. Karışımı düz uçlu bir krema torbasına doldurun. Bir tepsiye şeritler hâlinde karışımdan sıkın, üstüne badem serpiştirin. Bunları 15 dakika fırında pişirip soğumaya bırakın.

Krema:

Çubuk vanilyayı boylamasına ikiye bölüp özünü çıkarın. Süt, vanilya özü, içini boşalttığınız çubuk vanilya ve şekerin yarısını kaynatın. 

Kalan şekerle yumurta aklarını karıştırın, içine un ekleyin. Yumurtalı karışımın içine, sütlü karışımdan bir miktar ekleyip karıştırın, ardından tüm karışımı tencereye dökün. Hepsini iyice karıştırıp çubuk vanilyayı çıkarın. Kremayı kısık ateşte kaynatın, ardından üstünü kapatıp soğumaya bırakın.

Tereyağlı krema:

Tereyağı ve şekeri çırpıp kremanın içine ekleyin. Tereyağlı kremayı bir krema torbasına doldurun. Bu karışımı, kurabiyelerin yarısının düz kısmına sıkıp, üstüne başka bir kurabiye koyarak bastırın.

Son olarak:

Çikolatayı eritip üçte ikisini mermer bir zemine dökün. Çikolata, 26 dereceye gelene dek bir spatulayla karıştırın. Ardından, soğuyan çikolatayı, kalan çikolatanın içine ekleyin. 

Kurabiyelerin uçlarını çikolataya batırıp sertleşmesini bekleyin.

Malzemeler

Kurabiye için:

  • 200 gram yumurta beyazı
  • 225 gram şeker
  • 1 tutam tuz
  • 175 gram badem unu
  • 75 gram pudra şekeri
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 40 gram un
  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş badem

Krema için:

  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 250 mililitre süt
  • 50 gram şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un

Tereyağlı krema için:

  • 250 gram yumuşak tereyağı
  • 60 gram pudra şekeri
  • 250 gram krema

Süsleme:

  • 1 ölçü çikolata

Benzer Tarifler