Tarif

Tencereyi ocağa koyup içine sıcak su doldurun. Suyun içine sirke dökün, 1 tutam da tuz ekleyin. Suyu kaynamaya bırakın.

Yumurtaları ayrı ayrı kaselere kırın.

Simitten 5-6 adet ince dilim kesin, fırın tepsisine yerleştirin ve bu dilimleri önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

Su kaynayınca bir kevgir yardımıyla suyu karıştırarak girdap oluşturun.

Girdabın içine yumurtanın birini bırakın. Yumurta akı mat beyaza dönüp sarısının da üzerini kaplayıncaya kadar (yaklaşık 2-3 dakika) yumurtayı pişirin. Yumurtanın sarısının haşlanmamasına özen gösterin.

Ayrı bir kasenin içine soğuk su doldurun.

Yumurta pişince kevgir yardımıyla yumurtayı tencereden alın ve soğuk su dolu kasenin içine bırakın. Aynı işlemi diğer yumurtaya da uygulayın.

Sarımsakların kabuklarını soyun ve incecik doğrayın.

Bir kasenin içine süzme yoğurdu koyun, içine doğranmış sarımsakları ekleyin ve et suyunu ekleyip yoğurdu karıştırın. Et suyu süzme yoğurdun katı kıvamını açmak içindir.

Sucuktan 3 dilim kesin ve bu dilimleri önce şeritlere sonra da küçük küplere doğrayın.

Kavurmadan 3-4 adet ince dilim kesin ve bu dilimleri de önce şeritlere sonra da küçük küplere doğrayın.

Küp kesilmiş kavurma ve sucukları tavaya koyup tereyağını ekleyin ve eriyen yağın içinde kavurma ve sucukları beraberce pişirin. 1 tutam tuz ve karabiber ekleyin. Sucuk ve kavurma piştiği zaman 1-2 tutam toz kırmızı biberi ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

Yumurtaları servis tabağına yerleştirin, üstüne sarımsaklı yoğurt sostan dökün, kırmızı biberli yağıyla beraber kavurmalı sucuğu koyun. Fırında kızarmış simit dilimlerini de etrafına yerleştirin. Biraz daha toz kırmızı biber serpiştirip servis edin. 

Malzemeler

  • 2 litre sıcak su
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet simit
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 4 yemek kaşığı et suyu
  • 1 miktar baharatlı sucuk
  • 1 miktar kavurma
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz

Benzer Tarifler