İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Çilek Kompostolu Çörek

Adımlar

  1. Prev1/3Next

    Hazırlık

    Çörek:


    Kuş üzümünü 30 dakika sıcak suda bekletin. Fırını 180 dereceye getirin. Unu, şekeri, kabartma tozunu ve tuzu karıştırın. Tereyağını küp küp doğrayıp parçalar oluşana kadar unla karıştırın. Yavaş yavaş kremayı ekleyin ve hamuru yoğurarak yumuşatın. Kuş üzümlerini süzün, kurutun ve hamura katın. Hamurdan 4 santim çapında 12 küçük top yapın. Muffin tepsisini yağlayın ve topları tepsiye yerleştirin. Çörekleri fırında kızarana kadar 30 dakika pişirin.
  2. Prev2/3Next

    Çilek kompostosu:

    Çilekle şekeri kaynatın. Limonla portakalı ikiye bölün. İkisinin de yarısını sıkıp çileğe ekleyin. Sos yumuşayana kadar 5 dakika pişirip soğumaya bırakın.
  3. Prev3/3Next

    Kaymaklı krema:

    Kremayla mascarpone peynirini karıştırın. Çörek ve kompostoyla birlikte servis edin.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Rudolph van Veen