Hazırlanış

Hazırlık

Çörek:


Kuş üzümünü 30 dakika sıcak suda bekletin. Fırını 180 dereceye getirin. Unu, şekeri, kabartma tozunu ve tuzu karıştırın. Tereyağını küp küp doğrayıp parçalar oluşana kadar unla karıştırın. Yavaş yavaş kremayı ekleyin ve hamuru yoğurarak yumuşatın. Kuş üzümlerini süzün, kurutun ve hamura katın. Hamurdan 4 santim çapında 12 küçük top yapın. Muffin tepsisini yağlayın ve topları tepsiye yerleştirin. Çörekleri fırında kızarana kadar 30 dakika pişirin. Çilek kompostosu:

Çilekle şekeri kaynatın. Limonla portakalı ikiye bölün. İkisinin de yarısını sıkıp çileğe ekleyin. Sos yumuşayana kadar 5 dakika pişirip soğumaya bırakın. Kaymaklı krema:

Kremayla mascarpone peynirini karıştırın. Çörek ve kompostoyla birlikte servis edin.

Malzemeler

Çörek için:

  • 120 gram kuş üzümü
  • 315 gram un
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 190 gram donmuş tereyağı
  • 90 mililitre krema

Çilek kompostosu için:

  • 250 gram çilek
  • 100 gram şeker
  • 1 adet limon
  • 1 adet portakal

Kaymaklı krema için:

  • 50 gram taze krema
  • 150 gram Mascarpone peyniri

Ek olarak:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı krema

Benzer Tarifler