Tarif

Bir kase içinde unu, toz şekerini, tarçını karıştırın ve soğuk tereyağı ile güzelce yoğurarak bir hamur elde edin. Çilekleri doğrayın. Çilekleri çırpılmış kremayla karıştırın ve bir kenarda dinlendirin.

Bir fırın tepsisini yağlayın ve alt kısmına hazırladığınız hamuru ufalayarak serpiştirin ve önceden ısıtılmış 180 derecede üzeri altın sarısı olana kadar pişirin. Hamur piştiğinde bir parça kesip servis tabağına alın ve üzerine çilek kremasını ekleyin. Son olarak üzerine bir parça daha ekleyip servis edin.

Malzemeler

  • 1 kilogram çilek
  • 2 su bardağı çırpılmış krema
  • 200 gram un
  • 300 gram tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet tarçın

Benzer Tarifler