İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Çilek Salatalı Kızarmış Mürekkep Balığı

Oylama 0/5
Kızarmış mürekkep balığı, Setúbal bölgesi spesiyalidir ama bunu evde yapmak da çok kolaydır. Başlamadan önce, mürekkep balığı temizlenip şerit hâlinde dilimlenmiş olmalı. Tavaya yağı koyun, yağın kızmasını beklerken mürekkep balığı dilimlerini tuz, biber ve kekik yapraklarıyla çeşnilendirdiğiniz mısır ununa bulayın. Yağ iyice kızdığında mürekkep balıklarını, kızarmaları için dikkatlice tavaya koyun. Çok fazla dilim koymayın yoksa eşit olarak pişmezler. Tüm mürekkep balıkları iyice pişene kadar işlemi tekrar edin.

Mürekkep balıkları pişerken, marul ve su tereli çilekli salatamızı hazırlayalım. İlk olarak yeşillikleri ve çilekleri iyice yıkayın. Sonra marul yapraklarını (tek tip marulunuz varsa onu kullanın) ve su teresi yapraklarını ayırmaya başlayın. Frenk soğanı demeti, çili biber, biraz kişniş ve nane yapraklarını doğrayın.

Çilekleri bir salata kasesine koyun ve çatalla hafifçe ezin. Hafif bir lapa kıvamı elde ettiğinizde balzamik sirke, biraz zeytinyağı ile tuz ve biber ekleyin. Salata sosu hazırdır. Tek yapmanız gereken, diğer malzemelerle birlikte her şeyi karıştırmak. Bu sağlıklı bir garnitürdür, mürekkep balığı gibi kızarttığınız bir yemeğin yanında servis etmek için idealdir. Afiyet olsun!
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Program:
Aşçı: Sebastião Castilho