Tarif

Kızarmış mürekkep balığı, Setúbal bölgesi spesiyalidir ama bunu evde yapmak da çok kolaydır. Başlamadan önce, mürekkep balığı temizlenip şerit hâlinde dilimlenmiş olmalı. Tavaya yağı koyun, yağın kızmasını beklerken mürekkep balığı dilimlerini tuz, biber ve kekik yapraklarıyla çeşnilendirdiğiniz mısır ununa bulayın. Yağ iyice kızdığında mürekkep balıklarını, kızarmaları için dikkatlice tavaya koyun. Çok fazla dilim koymayın yoksa eşit olarak pişmezler. Tüm mürekkep balıkları iyice pişene kadar işlemi tekrar edin.

Mürekkep balıkları pişerken, marul ve su tereli çilekli salatamızı hazırlayalım. İlk olarak yeşillikleri ve çilekleri iyice yıkayın. Sonra marul yapraklarını (tek tip marulunuz varsa onu kullanın) ve su teresi yapraklarını ayırmaya başlayın. Frenk soğanı demeti, çili biber, biraz kişniş ve nane yapraklarını doğrayın.

Çilekleri bir salata kasesine koyun ve çatalla hafifçe ezin. Hafif bir lapa kıvamı elde ettiğinizde balzamik sirke, biraz zeytinyağı ile tuz ve biber ekleyin. Salata sosu hazırdır. Tek yapmanız gereken, diğer malzemelerle birlikte her şeyi karıştırmak. Bu sağlıklı bir garnitürdür, mürekkep balığı gibi kızarttığınız bir yemeğin yanında servis etmek için idealdir. Afiyet olsun!

Malzemeler

Kızarmış mürekkep balığı için:

  • 1 kilogram dilimlenmiş mürekkep balığı
  • 150 gram mısır unu
  • 1 tutam yabani kekik
  • 1 litre kızartma yağı
  • 1 tutam tuz

Çilek salatası için:

  • 500 gram çilek
  • 1 adet yeşil marul
  • 1 adet kırmızı marul
  • 1 demet su teresi
  • 1 adet çili biberi
  • 1 demet kişniş
  • 1 demet taze nane
  • 1 demet Frenk soğanı
  • 2 çorba kaşığı balzamik sirke
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Benzer Tarifler