Tarif

Kremayı derince bir kaba koyup kabarana kadar iyice çırpın. Buzdolabında dinlenmeye bırakın.

Çilekleri temizleyip dörde bölün.

Tencereyi ocağa koyup altını yakın. İçine pudra şekerini koyun.

Çileklerin yarısını tencereye ilave edip tahta kaşık yardımıyla karıştırarak pişirin. Şeker eriyip çilekleri sulandırana kadar bu işlemi sürdürün.

Pişen çilekleri suyuyla beraber mutfak robotuna aktarın ve püre haline getirin.

Dolapta bekleyen kremanızı çıkartın ve içine geri kalan taze çilekleri ilave edin. Bezeleri de elinizle parçalayarak ilave edin, karıştırın. Üzerine çilek püresinin bir kısmını dökün ve tekrar karıştırarak yedirin.

Kalıbınızın içine kremalı tatlının donunca kolay çıkmasını sağlamak için streç film serin ve karışımı kalıbın içerisine doldurun. Üzerini de streç filme kaplayın. Buzlukta 2 saat kadar dondurun.

Donmuş olan kremayı kabından çıkartın ve servis tabağına ters çevirerek aktarın.

Arta kalan çilek sosundan üzerine dökün.

Üzerine bitter çikolata rendeleyin. Dilerseniz taze nane ile süsleyebilirsiniz.

Malzemeler

  • 800 gram çilek
  • 1 kase pudra şekeri
  • 800 mililitre krema
  • 10 adet beze
  • 1 kalıp bitter çikolata

Benzer Tarifler