Tarif

Yumurta ve şekeri koyulaşana kadar çırpın. Unu ve kabartma tozunu eleyin ve hamura ekleyin. Süt ve erimiş tereyağı karışımını ekleyin. 180 derecede ısıttığınız fırında 35-40 dakika pişirin. Kekin pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırın. Soğumaya bırakın. Keki ufalamak için bir gün beklerseniz en iyi sonucu alırsınız. Keki küçük parçalar hâlinde ufalayın.

Dolgusunu hazırlayın. Malzemeleri karıştırın. Kek kırıntılarını ekleyin. Hamurdan yuvarlak toplar yapın ve sertleşmesi için buzdolabında bekletin.

Çikolatayı eritin.

Kek toplarına dondurma çubukları saplayın ve sonra çikolataya batırın. Fazla çikolatasını sallayarak atın ve şekerlemelerle süsleyin. Kek toplarını strafora batırıp buzdolabında soğumaya bırakın.

Malzemeler

Hamur için:

  • 4 adet yumurta
  • 300 gram şeker
  • 350 gram un
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 175 mililitre süt
  • 100 mililitre erimiş tereyağı

Çilekli harç :

  • 250 mililitre çilek özütü
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı gıda boyası
  • 45 gram erimiş tereyağı
  • 2 yemek kaşığı kadar oda sıcaklığında krem peynir
  • 150 mililitre pudra şekeri

Süslemek için:

  • 200 gram beyaz çikolata
  • 1 miktar süs şekerlemeleri

Benzer Tarifler