İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Çilekli Kek Topları

Oylama 0/5

Yumurta ve şekeri koyulaşana kadar çırpın. Unu ve kabartma tozunu eleyin ve hamura ekleyin. Süt ve erimiş tereyağı karışımını ekleyin. 180 derecede ısıttığınız fırında 35-40 dakika pişirin. Kekin pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırın. Soğumaya bırakın. Keki ufalamak için bir gün beklerseniz en iyi sonucu alırsınız. Keki küçük parçalar hâlinde ufalayın.

Dolgusunu hazırlayın. Malzemeleri karıştırın. Kek kırıntılarını ekleyin. Hamurdan yuvarlak toplar yapın ve sertleşmesi için buzdolabında bekletin.

Çikolatayı eritin.

Kek toplarına dondurma çubukları saplayın ve sonra çikolataya batırın. Fazla çikolatasını sallayarak atın ve şekerlemelerle süsleyin. Kek toplarını strafora batırıp buzdolabında soğumaya bırakın.

Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Sara La Fountain