Çilekli Ombre Pasta

Çilekli Ombre Pasta
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Pazartesi 12 Nisan saat 04:35 | Pazartesi 12 Nisan saat 05:02

Tarif

Kek: Fırını önden 175 dereceye ısıtın. Raflar fırının üstünde ve altında olsun.

Beş adet 20 cm’lik yuvarlak kek kalıbını tereyağlayın, pişirme kağıdı serin. Pişirme kağıdını da tereyağlayın, ardından üzerine un serpip fazlasını dökün. Süt, yumurta ve vanilya çekirdeklerini birlikte çırpın.

Düz karıştırıcı aparatı takılı bir mikserin kasesinde, iyice birleşene kadar un, şeker, kabartma tozu ve tuzu düşük hızda çırpın. Yaklaşık 3 dakika, karışım ufalanana kadar yavaş yavaş tereyağı ekleyerek çırpmaya devam edin.

Yavaş yavaş süt karışımının yarısını ekleyin. Mikseri orta hıza yükseltin ve kabarana kadar yaklaşık 2 dakika çırpın. Gerektiğinde kasenin kenarlarını kazıyarak kalan süt karışımının kalan yarısını yavaşça ekleyin. İyice karışana kadar yaklaşık 1 dakika daha çırpın. Kaseyi mikserden ayırın ve hamuru eşit şekilde kaseye ayırın (kase başına bir su bardağı dolusu).

Küçük bir damla ile başlayıp kademeli olarak her bir kaseye daha fazla renk tonu oluşturmak için pembe gıda boyası ekleyerek dört kaseyi renklendirin.

Hamuru, küçük bir düz spatula ile kenarlara yayarak hazırlanan kalıplar arasında eşit olarak bölün. Hava kabarcığı kalmaması için kalıpları tezgâhın üzerine vurun. Kalıpları arada döndürerek ve kürdan temiz çıkana ve üstleri altın rengine dönene kadar, yaklaşık 15 dakika boyunca pişirin. Kalıpları ızgaraya aktarın. Tamamen soğumaya bırakın. Kekleri kalıplardan çıkarıp, pişirme kağıtlarından ayırın. Küçük bir tencerede reçeli ve limon suyunu ve kabuk rendesini ılık olana kadar ısıtın.

İsviçre Merengli Tereyağı: 1 1/2 su bardağı şeker, 6 yumurta beyazı ve bir tutam tuzu kaynayan su dolu bir tencerenin üzerine (içine değil) yerleştirilmiş ısıya dayanıklı bir kasede birleştirin. Şeker eriyene ve karışım dokunulabilecek kadar ılık olana ve parmak uçları arasına sürüldüğünde tamamen pürüzsüz hale gelene kadar 2 ila 3 dakika çırpın.

Kaseyi çırpma aparatı takılı bir miksere aktarın. Köpürene kadar düşük hızda çırpın. Sert, parlak tepecikler oluşana ve karışım tamamen soğuyana kadar yaklaşık 10 dakika hızı orta-yüksek seviyeye çıkarın. Hızı orta-düşük seviyeye düşürün. Her seferinde 2 yemek kaşığı olmak üzere 4 paket şerit tereyağını ekleyin, her eklemeden sonra tamamen karışana kadar çırpın. (Tüm tereyağı eklendikten sonra tereyağı kreması kesilmiş gibi görünüyorsa endişelenmeyin. Çırparak tekrar pürüzsüz hale getirebilirsiniz.) 1 tatlı kaşığı vanilyayı ekleyin ve çırpın.

Düz karıştırıcı aparatına geçin. 3-5 dakika hava kabarcıkları yok olana kadar düşük hızda çırpın. Büyük bir kaseye aktarın, streç filmle örtün ve oda sıcaklığında bekletin. İşlemi kalan malzemelerle iki kez daha tekrarlayın, her seferinde aynı miktarları kullanın, ardından üç parti tereyağlı kremayı büyük bir kasede birleştirip streç filmle örtün.

İstenilen açık pembe tonuna ulaşana kadar pembe gıda boyasından her seferinde bir damla olacak şekilde ekleyin.

Pastayı birleştirmek için en koyu katı 20 cm’lik karton bir kek kalıbı üzerine yerleştirin. Silikon bir fırça kullanarak, ince bir reçel karışımı tabakasını kekin üstüne sürün. Üstüne 1 su bardağı tereyağlı krema koyun ve tamamen örtecek şekilde eşit olarak yayın. İşlemi en koyudan en açık renge doğru üst üste dizerek üç katmanla tekrarlayın. Alt tarafı yukarı bakacak şekilde en açık renk kek katıyla bitirin. 1,2 cm kalınlığında tereyağlı kremayı kekin üstünü ve yanlarına eşit şekilde yayın ve kenarları ofset spatula ile düzleştirin. Soğuyana kadar yaklaşık 20 dakika buzdolabında bekletin.

Kalan tereyağlı kremayı büyük bir yaprak uç takılı bir sıkma torbasına aktarın (Wilton # 127 gibi). Torbayı, ucun daha geniş kısmı altta açık olacak şekilde pastanın üstüne dik tutun. Kekin üstüne yapışması için dairesel bir desende bir yaprak sıkın. Eşzamanlı olarak keki döndürün ve kekin üst kısmı tamamen kaplanana kadar her bir yaprağın ucu bir önceki yaprağın başlangıcıyla örtüşecek şekilde sıkmaya devam edin. Daha sonra, kekin kenarlarına yaprakları sıkın. Torbayı kekin kenarına dik tutun ve kekin etrafına sıkın, keki yukarıdan aşağıya tamamen örtmek için çalışırken her bir dolgu katmanının hafifçe üst üste gelmesini sağlayın.

 

Malzemeler

BİR ADET 20 CM’LİK PASTA

 

Kek

  • 2 paket (1 su bardağı) tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında, yemek kaşığı boyutlarında doğranmış ve kalıplar için daha fazlası
  • 3 su bardağı kek unu (kendi kendine kabarmayan), ayrıca kalıplar için daha fazlası
  • 1 1/4 su bardağı tam yağlı süt
  • 4 büyük yumurta, oda sıcaklığında
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1 3/4 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Pembe jel gıda boyası
  • 1/2 su bardağı çekirdeksiz çilek reçeli
  • İnce rendelenmiş limon kabuğu ve 1/2 limon suyu

 

İsviçre Merengli Tereyağı

  • 4 1/2 su bardağı şeker
  • 18 büyük yumurta beyazı, oda sıcaklığında
  • 3 tutam tuz
  • 12 paket (6 su bardağı) tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında, yemek kaşığı boyutlarında kesilmiş
  • 3 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • Pembe jel gıda boyası

Benzer Tarifler