Çili Biberli Chutney Sos

Çili Biberli Chutney Sos

Tarif

Chutney’nizin uzun süre dayanmasını istiyorsanız, sterilize edilmiş küçük kavanozları hazır edin. Çili biberlerinizi ve biberlerinizi kızgın mangala, demir tavaya veya kızgın ızgarada bir tepsiye yerleştirin, arada bir çevirerek kararana ve üstünde patlaklar oluşana kadar közleyin. Dikkatlice kızgın biber ve çili biberleri bir kaba koyun (küçük çili biberlerin pişmesi, biberler kadar sürmeyeceği için onları erkenden alın) ve streç filmle sıkıca sarın. Soğudukça kendi buharlarında pişecekler. Elle tutulacak kadar soğuduklarında, kolayca zarlarını soyabilirsiniz.

Zarların çoğundan kurtulduğunuzda, sapları ayıklayıp çekirdekleri çıkardığınızda elinizde çok leziz biber ve çili biberler kalacak. Onları ya elle ince ince doğrayın ya da robottan geçirin. Sonra bir kenara ayırın.

Bir sos tenceresini kızdırın ve içine biraz zeytinyağı koyun. Soğan, kuşdili, defne yaprağı ve tarçını ekleyip biraz tuz ve biberle çeşnilendirin. Yaklaşık 20 dakika kadar, soğanlar zengin, altınımsı ve yapışkan bir kıvam alıncaya dek ağır ağır pişirin.

Doğranmış biber ve çili biberleri, şekeri ve sirkeyi soğanlara ilave edip pişirmeye devam edin. Suyu çekince ve geriye sadece koyu, yapışkan kıvamlı chutney kalınca, arzunuza göre çeşnilendirin. Tarçın çubuğunu ve defne yapraklarını çıkarın. Ya kaşıkla sterilize kavanozlara koyun ve serin, karanlık bir yere kaldırın ya da dolaba koyup kullanın. Sterilize kavanozlarda chutney birkaç ay boyunca dayanır.

Malzemeler

  • 10 adet çili biberi
  • 8 adet olgun kırmızı biber
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 2 adet kırmızı soğan
  • 1 dal kuşdili
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 adet tarçın çubuğu
  • 1 ölçü deniz tuzu
  • 100 gram esmer şeker
  • 150 mililitre balzamik sirke

Benzer Tarifler